TV: Hvor ofte skal man egentlig dyrke sex i ferien?

Psykolog og forfatter Mattias Stølen Due opfordrer til, at alle par taler om deres behov for sex. Og så skal man ikke forvente, at begæret kommer dumpende ned fra himlen, fordi man holder ferie sammen. Se video i bunden af artiklen

I nedenstående video giver Mattias Stølen Due gode og konstruktive råd til, hvordan man som par får et godt sexliv i ferien. Modelfoto.
I nedenstående video giver Mattias Stølen Due gode og konstruktive råd til, hvordan man som par får et godt sexliv i ferien. Modelfoto.

Sex er fantastisk, men kan også være en udfordring for mange par.

Der kan være store forventninger til sex, og derfor er det vigtigt, at man får afstemt sine forventninger - især inden man drager på ferie sammen.

Det kan være, at vejret er lidt gråt, måske er man træt, og er det nu så slemt at udskyde det en dag eller to, tænker den ene måske.

Alle behov er sådan set legitime, mener Mattias Stølen Due, men hvis den ene har lyst til sex hver dag, og den anden kun gider en enkelt gang på ferien, kan sex meget hurtigt blive til mere besvær end begær.

Vent ikke på at begæret falder ned fra himlen, siger han. Ofte er man heller ikke topmotiveret før en løbetur, men det er tit rigtig rart bagefter.

På samme måde skal man prioritere at røre ved hinanden - også selvom begæret ikke altid er det største, siger psykologen. 

Mattias Stølen Due har netop udgivet en bog, der sætter fokus på, hvad vi kan gøre for at forebygge mistrivsel og brud.

Med stor forståelse for de forventninger, pres og udfordringer vi oplever i et moderne parforhold, giver han gode råd til, hvordan vi bedst passer på hinanden i parforholdet.

Bogen leverer ingen quick fixes, men gør læseren i stand til gennem eksempler og øvelser at få øje på fastlåste mønstre og nye handlemåder.

I nedenstående video giver Mattias Stølen Due gode og konstruktive råd til, hvordan vi afstemmer vores forventninger til sex i sommerferien.

TV: Her i videoen opfordrer Mattias Stølen Due til, at vi taler om vores behov for sex i ferien. Og stiller os selv og hinanden spørgsmålene: Hvor ofte ønsker vi at dyrke sex? Og er der noget særligt vi længes efter hos vores partner?