Det skønne liv
Lørdagsmad

Gå bersærk med årstidens bær

Mens tørken tager livet af mange planter for tiden, så trives bær i varmen. Kombiner dem gennem tærte og cremer for en smag af dansk sommer

Lørdagsmad

Hjertet sukker efter artiskok

Ferien kalder på lette måltider, der kan nydes i godt selskab. Kogt artiskok med smør til er en snack, som gør godt for hjertet i mere end én forstand

Lørdagsmad

Minderne i pastasalaten

Pastasalater var på mode i 1980’erne og kan stadig være en glimrende ret, når man skal pakke en picnickurv eller finde på noget enkelt til grillmad

Lørdagsmad

Midsommer-mad med græshopper og kage

Verden over fejrer man midsommer med lokale retter, mens lærde diskuterer, hvad Johannes Døberen egentlig spiste

Lørdagsmad

Træd i spinaten!

Det er højsæson for spinat, der kan bruges til både morgen- og aftensmad

Lørdagsmad

De forbudte løg

Løg hører hjemme i de fleste køkkener. Men ikke alle bryder sig om løg, der for nogle buddhister og kinesere er lige så forbudt, som svinekød og skaldyr er for muslimer og jøder

Lørdagsmad

Kringle er en lille belønning

Nybagt kringle til morgenbordet er ikke uforenelig med en god nats søvn, for dejen kan nemlig langtidshæve i køleskabet

Lørdagsmad

Forelsket i et bløddyr

Blæksprutte er en gudespise, når det er friske havdyr behandlet med respekt og kærlighed

Lørdagsmad

Pinse med besværlige Uncle Joe

Mad må gerne være besværligt at have med at gøre, ligesom det er med kærligheden og livet

Lørdagsmad

Mørbanket klassiker er tilbage

Madanmeldere falder i svime over en wienerschnitzel fra det nordiske køkken. Retten har fået en genfødsel som et billede på en protestantisk madarv nord for alperne

Spørg om livet

Hvad gør man, hvis det andet hold bedsteforældre er mere interessant for børnefamilierne?

Agnete hentede børnebørnene hver uge, da de var små. Nu laver hun mad til børnefamilien hver uge, men frygter at blive ensom som gammel

Lørdagsmad

Lidt syre til det søde

Der findes en blond variant af brownies, som ikke er spor svær at bage og med hindbær bringer sommerminder frem

Lørdagsmad

Renæssancens kulinariske dronning

Katarina af Medici tog sine livretter fra Toscana med til det franske hof og transformerede det franske køkken

Lørdagsmad

Sæt tænderne i foråret

Asparges, forårssild og blomkålspuré er Poul Joachim Stenders vårmiddags opvarmningsretter til det store afslutningsnummer: kærnemælksfromagen

Se flere

Jobmarked

Se flere jobopslag

Læserklub