Prøv avisen
Det skønne liv
Lørdagsmad

Carbonara ifølge italiensk mester

I det italienske køkken handler det om kvalitet af ingredienser og nænsom tilberedning

Lørdagsmad

Lad januar gå i banankage

Overmodne bananer og mørk chokolade gør denne ”grønne” kage til en langstrakt nydelse

Boguddrag

Psykolog: Ulyst til sex er tabu

Madmetaforerne står i kø for at få kvinder til at have sex på trods af deres ulyst. Som en sundhedsplejerske engang sagde: ”Vi kan ikke få trestjernet middag hver gang. Nogle dage er det bare sovs og kartofler, og det er godt nok," skriver forfatter og psykolog Frej Prahl i sin bog "Tændt"

Lørdagsmad

Skyd nytåret ind med en smag af havet

Drop raketter og brug pengene på et festfyrværkeri af en middag. Her er et forslag til de indledende nytårsretter

Lørdagsmad

Krøstekål på thybomål

Hvad skal man spise lillejuleaften? Til formålet genoplives en gammel egnsret bestående af hvidkål

Julebag

Madhistoriker: Julesmåkager er et nyere fænomen

Oprindeligt kogte og ikke bagte man småkager. I dag er det først og fremmest den kogte klejne, vi holder fast i. Men ligesom alle andre småkager har klejnen slet ikke sin oprindelige rod i julen, siger madhistoriker Bettina Buhl

Lørdagsmad

Italiensk pasta er for viderekomne

Der er mange forskellige pasta-arter, og især for en italiener er det vigtigt at matche sovs og pasta rigtigt

Spørg om livet

Hvorfor bliver ægtefæller behandlet værst?

Udadtil er min mand venlig og underholdende, men hjemme lever jeg med bevidst ondskab og voldsomme skældsord, skriver Elvira, der beder om hjælp til at fortælle om sin situation til sine nærmeste

Lørdagsmad

Cullen Skink: En herlig skotsk vintervarmer

Cullen Skink er en smagfyldt hverdagssuppe, som ethvert etablissement med bare lidt respekt for de skotskternede farver har på menuen

Spørg om livet

Ensomhed kan være vanskeligt at tale om

Kirsten har søskende, gode kolleger samt bekendte. Alligevel føler hun sig ensom og savner en, der virkelig kender hende, og som hun kan betro sig til

Lørdagsmad

Weekendmad: Frikadeller med grøn umami

Planteriget rummer utømmelige muligheder i køkkenet, men kan man få frikadelle-elskere til at spise frikadeller lavet på champignoner?

Lørdagsmad

Landmad fra de italienske rismarker

Et besøg på en bondegård i Piemonte gav indsigt i de mange typer ris, der anvendes i det italienske køkken

Lørdagsmad

Efteråret er kastanjetid

Rag kastanjerne ud af ilden, kog dem eller put dem op i nakken på en gris

Lørdagsmad

Sådan skal en græskarsuppe skæres

De døde skal da fejres – med eller uden slik og små udklædte dæmoner. En god krydret græskarsuppe med lidt vin hjælper til at skylle det hele ned

Spørg om livet

Hvordan kommer man overens med at miste en elsket søn?

Siden sønnerne var små, har Inger levet med visheden om, at de var her på lånt tid. Nu har hun mistet den ene søn, men hun har fra første færd forberedt sig på, at hun på et eller andet tidspunkt skulle leve uden sine drenge

Søndagsmad

Efterår i salatskålen

En salat behøver ikke at være grøn. Med bagte rødbeder og syltede rødløg kan man lave en fyldig efterårssalat

Spørg om livet

Læserbreve: Det går an at komme videre – et skridt ad gangen

I den seneste tid har vi modtaget en del breve, som omhandler det at miste sin ægtefælle i moden alder. Anna Maria skriver en slags respons til Richard, der for tre uger siden spurgte, om man kan forberede sig på at miste, og Karen deler eftertænksommeord om sit liv to år efter, at hun mistede sin mand

Mest læste

Jobmarked

Se flere jobopslag

Læserklub