Det skønne liv
Lørdagsmad

Sæt tænderne i foråret

Asparges, forårssild og blomkålspuré er Poul Joachim Stenders vårmiddags opvarmningsretter til det store afslutningsnummer: kærnemælksfromagen

Lørdagsmad

Kunsten at vente på den kvikkeste dessert

Den italienske dessert tiramisu er indbegrebet af nydelse, hvis den laves med den rette forståelse for kontrasters samspil

Spørg om livet

Peter tænker tilbage: Hvordan gik mit 40-årsægteskab med min kone egentligt?

Søren Kierkegaard siger, at livet forstås baglæns, men det er ikke altid, vi mennesker formår at forstå. Måske vidste man ikke på daværende tidspunkt, hvordan livet skulle tackles. Så må man bede om forladelse, hvis man har såret nogen, og i øvrigt påtage sig sin skyld

Lørdagsmad

Tyg på påsken med æg og lam

Ligesom en kylling bryder ud gennem en æggeskal, brød Jesus ud af graven påskemorgen. Læs eller genlæs Poul Joachim Stenders opskrift på påskelammet, der symboliserer Jesus, der besejrede døden

Lørdagsmad

Pluk ramsløg til ”majonæsen”

Mayonnaisen hører sig til på et godt påskebord. Den kan opgraderes med sæsonens første spæde salat, ramløg

Lørdagsmad

Med Sophia Loren i køkkenet

Den nu 84-årige filmstjerne er glad for at lave mad såsom denne ragù-klassiker fra barndomsbyen Napoli

Lørdagsmad

Fyldig suppe til fastetiden

Daal er en klassiker i det indiske køkken og kan også tilberedes, så det bliver en mættende vegetarisk suppe med kartofler og gulerødder

Spørg om livet

Berit er midt i 50'erne: Hvad skal jeg stille op med mit liv?

Berit blev mobbet i skolen og voksede op hos to forældre, der led af psykisk sygdom. Hun har arvet sin fars bipolare lidelse, men har i de seneste 16 år ikke været indlagt. Nu står hun godt midt i livet og spørger, hvad hun skal stille op med resten

Lørdagsmad

Omvendt faste: Prøv med rosa oksekød og rødvin

I fastetiden vurderes tilværelsen, og om man til hverdag virkelig nyder livet til Guds ære. For de forsagende kan man derfor gøre noget andet med en god oksesteg og et godt glas rødvin

Lørdagsmad

Klejn at skue, men giver stor smag

Ansjosen er både hadet og elsket. På eksempelvis en klassiker fra Provence kommer den til sin ret

Spørg om livet

Søskende reagerer forskelligt på en svær opvækst

Christa voksede op med en narcissistisk mor og var særligt udsat som den ældste datter. Selvom hun og hendes søskende fint kan tale om det i dag, ligger det i luften, at hun burde tage sig sammen i forhold til moderen

Lørdagsmad

Carbonara ifølge italiensk mester

I det italienske køkken handler det om kvalitet af ingredienser og nænsom tilberedning

Lørdagsmad

Lad januar gå i banankage

Overmodne bananer og mørk chokolade gør denne ”grønne” kage til en langstrakt nydelse

Se flere

Mest læste

Jobmarked

Se flere jobopslag

Læserklub