Prøv avisen

Her keder skoleelever sig mest

Et af målene med folkeskolereformen var, at skoledagen skulle være mere varieret. Men den nyeste trivselsmåling af folkeskolen viser, at eleverne keder sig mere i undervisningen nu end for tre år siden. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Den seneste måling af trivsel i folkeskolen for skoleåret 2017-18 viser, at hele 44 procent af eleverne keder sig i folkeskolen i Odsherred.

Det er blevet mere kedeligt at gå i skole.

Odsherred er den kommune i landet, hvor flest elever mener at undervisningen tit eller meget tit er kedelig - nemlig hele 44 procent.

Det viser den seneste måling af trivsel i folkeskolen for skoleåret 2017-18. Det skriver DR Sjælland.

Et af målene med folkeskolereformen var, at skoledagen skulle være mere varieret.

Men den nyeste trivselsmåling af folkeskolen viser, at eleverne keder sig mere i undervisningen nu end for tre år siden.

Anthon Nicolai Ikkala fra 9.B på Nordskolen afdeling Grundtvigsvej ved godt, hvad hans råd er til lærerne:

- Jeg vil nok sige, at man skal lave noget mere aktivt i timerne, hvor man laver noget anderledes, end hvad man plejer, siger han til DR Sjælland.

Ronja Hauch Fenger fra 9.A har også et bud på en mere spændende skoledag:

- Så vil jeg sige, at vi skulle prøve at få noget mere kreativitet ind i undervisningen, fortæller hun til DR Sjælland.

Helle Justesen er leder for Nordskolen i Odsherred og har fem afdelinger under sig. Hun erkender, at de ikke har fået gjort nok ved målet i skolereformen om en mere varieret skoledag:

- Det var nogle store opgaver, vi skulle ud at sætte i søen. Der gled den støttende og bevægende undervisning måske lidt i baggrunden, forklarer hun til DR Sjælland.

Afdelingsleder Mikkel Thorsøe Madsen på Grundtvigsskolen i Nykøbing Sjælland er med på, at den lange skoledag kan være en udfordring:

- Det er helt klart, at skoledagen er lang. Det er der ingen tvivl om. Det forpligter os også til at være meget opmærksomme på, at der skal være en interessant undervisning i de sidste lektioner, siger han til DR Sjælland.

Kalundborg, Stevns og Faxe er også med i top fem over kommuner, hvor eleverne keder sig mest.