Skuespiller: Sommer er følelsen af spontanitet og lethed

Der er en helt særlig glæde forbundet med sommeren for skuespiller Josephine Park, fordi man ikke er tvunget til at følge rutiner

Den 34-årige skuespiller Josephine Park kan blandt andet opleves i DR-serien ”Doggystyle” og biografilmen ”Centervagt”.
Den 34-årige skuespiller Josephine Park kan blandt andet opleves i DR-serien ”Doggystyle” og biografilmen ”Centervagt”. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.

Sommer er synet af en lækker stak bøger, jeg har ventet månedsvis på at komme i gang med. Jeg plejer at være ret flittig til at læse, men om sommeren kan jeg virkelig forsvinde ind min læsning, hvilket er noget af det dejligste, jeg ved. Lige nu glæder jeg mig til at læse ”Syng, levende og døde, syng” af Jesmyn Ward og ”Malina” af Ingeborg Bachmann. Derudover er jeg ved at indlæse min hustrus (Kirstine K. Høgsbro, red.) roman ”Med hensyn til at blive ny”, som jeg dermed læser for tredje gang – min ultimative favorit i år.

Sommer er duften af sommerhus, bål og solcreme på de mennesker, jeg holder allermest af og endelig har nok tid til at være sammen med.

Sommer er lyden af samtaler med venner, som jeg pludselig kan mødes spontant med, selvom klokken er alt for mange, for det føles altid, som om Københavns sommeraftener aldrig slutter. Det er lyden af Kate Bush i ørerne og byens summen omkring mig, mens jeg cykler. Det er at blive vækket af et fuglehav om morgenen og vide, at dagen er åben ud over alle de selvopfundne opgaver, man af en eller anden grund bruger den første uge af sin ferie på at stresse over.

Sommer er smagen af saltvand, vandmelon, friske ærter og naturvin. Og den særlige glæde over ikke at være tvunget til at følge rutiner og for eksempel kunne spise aftensmad, mens solen går ned.

Sommer er følelsen af håb og lethed og pause. En pause, som jeg elsker, fordi jeg som regel altid glæder mig til, at jeg skal arbejde igen. Der er ikke noget så dejligt som den slags pauser. I år har jeg dog ikke så meget ferie, fordi jeg begynder på optagelser til en tv-serie i starten af august, så denne sommer går mest med workshops og forberedelse. Men jeg elsker at tage mit manuskript med til vandet eller i sommerhus og lære replikker der.