Snyd og bedrag blev til en vane for direktør

Retten i Herning skal behandle sag om over 90 bedragerier, som skal være begået over hele landet.

Talrige maskiner og serviceydelser indgår i en omfattende sag om bedragerier mod firmaer over hele landet. Heller ikke en robotplæneklipper blev der betalt for. Maskinen på fotoet indgår ikke i sagen. (Arkivfoto).
Talrige maskiner og serviceydelser indgår i en omfattende sag om bedragerier mod firmaer over hele landet. Heller ikke en robotplæneklipper blev der betalt for. Maskinen på fotoet indgår ikke i sagen. (Arkivfoto). Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.

En båndsav. Overnatninger på hotel i Herning og Lyngby. En gulvvasker. Bildæk. Brændstof. Telefoner. En robotplæneklipper - og et badekar.

Disse ting og serviceydelser indgår i en alenlang række af sigtelser om bedragerier, som en mand sidst i 40'erne skal have begået som erhvervsdrivende.

Efterforskere i Midt- og Vestjyllands Politi har forsøgt at kortlægge direktørens kedelige vaner med at bestille og købe varer på kredit, selv om der ikke var planer om at betale.

Ofrene er firmaer hjemmehørende i Silkeborg, Holstebro, Skrydstrup, Aabenraa, Esbjerg, Aalborg, Middelfart, Slagelse, Rødovre og andre steder.

Nogle af dem er byggemarkeder, hvor der blev oprettet en erhvervskundekonto.

"Selv om han vidste eller bestemt formodede, at varerne ikke ville blive betalt", lyder det som et omkvæd om de over 90 lovovertrædelser i et dokument fra politiet.

Det er en såkaldt retsmødebegæring, som anklagemyndigheden har givet aktindsigt i. Det er sendt til retten, og anklagemyndighedens forventning er, at han vil tilstå, fremgår det.

I alt er firmaer rundt om i landet blevet bedraget for cirka 4,5 millioner kroner. En del af dem har udlejet varebiler og personbiler til manden uden at få tilstrækkelig betaling, hævdes det.

I en stor del af tilfældene er tabene på nogle tusinde kroner, men der er også enkelte tunge forhold. Et leasingselskab skal således være blevet bedraget for 1,1 million kroner i forbindelse en pillepresser, står der i dokumentet, der er sendt til retten.

Men også et par tilfælde af hæleri nævnes. For eksempel skal han i 2019 have modtaget og opbevaret kopimaskiner til en værdi af cirka 400.000 kroner, selv om han udmærket var klar over, at de var stjålne.

Det påståede synderegistret strækker sig over flere år. Fra 2016 til 2020.

Det bliver Retten i Herning, som nu skal finde datoer til at afgøre sagen.

/ritzau/