Søofficer kyssede kadetaspiranter på skoleskib

Manden er tiltalt for at kysse fem kadetaspiranter. Han afviser, at der var tale om blufærdighedskrænkelse.

En søofficer står ved Retten i Hjørring tiltalt for blufærdighedskrænkelse ved at have kysset fem kadetaspiranter. Han erkender at have kysset dem for sjov og i fuldskab ved fester, men nægter sig skyldig i blufærdighedskrænkelse. (Arkivfoto).
En søofficer står ved Retten i Hjørring tiltalt for blufærdighedskrænkelse ved at have kysset fem kadetaspiranter. Han erkender at have kysset dem for sjov og i fuldskab ved fester, men nægter sig skyldig i blufærdighedskrænkelse. (Arkivfoto). Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.

En 34-årig søofficer gik langt over stregen, da han i 2021 kyssede i alt fem kadetaspiranter på et militært skoleskib på kinden, munden eller begge dele.

Det mener den militære anklagemyndighed, Forsvarets Auditørkorps, der kræver en fængselsstraf til søofficeren, når han torsdag tager plads på anklagebænken i Retten i Hjørring.

Her står han tiltalt for blufærdighedskrænkelse efter straffeloven og for at have krænket en underordnet efter den militære straffelov.

De påståede overgreb fandt sted på et militært skoleskib. Fire af dem fandt sted om aftenen den 7. september 2021, hvor skibe lå til kaj i Hundested.

Her blev en kadetaspirant kysset på kinden, en anden på munden og en tredje både på kind og mund. Desuden kyssede søofficeren en fjerde kadetaspirant på munden og spyttede whisky ind i munden på ham.

Da skibet en måneds tid senere lå til kaj i Aalborg, kyssede den 34-årige en kadetaspirant på kinden.

Søofficerens forsvarer, advokat Torben Koch, fortæller, at han erkender at have kysset kadetaspiranterne, men at han nægter sig skyldig i tiltalen.

- Han erkender, at han gjorde det i fuldskab, og at det var fjollet og dumt. Men han havde ikke til hensigt at krænke nogen, og der lå ikke noget seksuelt i det, siger Torben Koch.

Forsvareren fortæller, at episoderne fandt sted efter messemiddage, hvor man fejrede afslutningen på et togt.

- Efter middagen blev "den hvide dug trukket af". Det betyder, at ingen var i tjeneste mere. Man havde fri og kunne gøre, hvad man ville, og alle blev meget fulde, fortæller Torben Koch.

Retten i Hjørring ventes at afsige dom i sagen fredag eftermiddag.

/ritzau/