Er en underlivsoperation haram?

"Som muslimer skal vi altid søge de behandlingsmuligheder, der er mulige", svarer muslimske Bettina Meisner

Det kunne være vigtigt for dig at få et netværk af andre konvertitter, der kunne støtte dig i den svære situation, skriver lærer og muslim Bettina Meisner.
Det kunne være vigtigt for dig at få et netværk af andre konvertitter, der kunne støtte dig i den svære situation, skriver lærer og muslim Bettina Meisner. Foto: F.Destoc/colourbox.com

Spørgsmål:

Jeg er for nylig konverteret til islam. Før jeg konverterede, var jeg hos min gynækolog (en kvinde) og fik lavet et celleskrab for at se, om jeg havde celleforandringer. Det viste sig, at jeg desværre havde celleforandringer på grad C. Jeg skal ind og have foretaget et keglesnit, hvor min gynækolog fjerner 1-2 centimeter af min livmoderhals.

Derfor vil jeg spørge, om det er haram, at jeg får lavet denne operation, selvom det også gælder mit liv" kan man sige, da det er forstadium til kræft?

Udover det spørgsmål, vil jeg oså gerne spørge, om I kender nogle svømmehaller i Københavnsområdet, hvor der er åben nogle gange kun for kvinder?

Med venlig hilsen
Leyla

Svar:

Kære Leyla

Der findes fitness-muligheder specielt for kvinder i Fitness. dk, Valby afdeling. Tillige er jeg blevet informeret om, at der er svømning hver søndag for kvinder på Hyltebjergskolen, Vanløse. Man skal blot ringe på tlf.: 51 28 38 97 for tilmelding.

Som muslimer skal vi altid søge de behandlingsmuligheder, der er mulige, hvis vi bliver syge. Det kunne være vigtigt for dig at få et netværk af andre konvertitter, der kunne støtte dig i den svære situation, du står i med din kræftsygdom.

Hvis du har lyst, er du velkommen til komme til vores undervisning, der specielt er rettet til konvertitter, og som foregår i Islamisk Trossamfund. Hver søndag er der undervisning kl. 13.15 - 15.00.

Med venlig hilsen
Bettina Meisner
Folkeskolelærer og muslim

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Religion.dk har inviteret religionsforskere og repræsentanter fra forskellige religioner og religiøse grupperinger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om religion". Alle svar i "Spørg om religion" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad religion.dk mener.