Bærende billedeBærende billede
Overblik:
Angreb ved moské i London
Overblik:
Angreb ved moské i London


Overblik:
Angreb ved moské i London
Natten til mandag påkørte en mand en menneskemængde tæt ved en moské i London. Foto: AP/ritzau


Det ved vi indtil videre*

*Oplysningerne opdateres løbende. Antal dræbte og sårede skal tages med forbehold og kan udvikle sig.


Dræbte

1


Sårede

10


Hvor

Seven Sisters Road

I det nordlige London


Hvornår

Kl. 01.20

Dansk tid. Den 19. juni 2017Mandag den 19. juni kørte en varevogn ind i en menneskemængde i det nordlige London

Her kan du danne dig et overblik over det tragiske forløb

Artiklen opdateres løbende


Sidst opdateret onsdag den 19. juni kl. 12.08

Kilder: dr.dk, Metropolitan Police, Reuters, BBC, Ritzau

Ved netredaktionen/net@k.dk
Forløbkort
Her fandt angrebet sted. Kort: Google Maps


 Natten til mandag kørte en varevogn ind i en gruppe fodgængere på Seven Sisters Road i den nordlige del af London

  Angrebet skete i nærheden af moskéen Finsbury Park Mosque og Muslim Welfare House, der er et islamisk kulturcenter

 Påkørslen skete, da en aftenbøn i moskéen sluttede, og flere af de bedende havde bevæget sig ud på gaden. Bønnen blev afholdt i forbindelse med ramadanen

 Ifølge BBC havde en gruppe mennesker samlet sig om en ældre person, der var faldet, for at hjælpe vedkommende på benene igen. Da gruppen var samlet om dette, kom varevognen kørende

 Ifølge Theresa May, Storbritaniens premierminister, efterforskes angrebet som en mulig terrorhandling

 Mediet al-Arabiya har hørt fra øjenvidner, at de så varevognen speede op, hvorefter den kørte ind i en café ved moskéen.

 Cirka 60 læger og andet sundhedsuddannet personale blev sendt til stedet for at hjælpe, mens politiet rykkede ud og fik afspærret området.
Kort: Google Maps

Politiet undersøger gerningsstedet omkring Finsbury Park Mosque. Foto: AP/ritzauGerningsmanden Føreren af varevognen viste sig at være en 48-årig mand

 Han blev ifølge Metropolitan Police først tilbageholdt af civile, hvorefter han blev anholdt af politiet

 Den 48-årige mand er nu på hospitalet for at blive undersøgt, men vil fortsat være anholdt når han bliver udskrevet

 Politiet har meddelt, at der ikke er andre mistænkte end den pågrebede 48-årige

 Ifølge britiske medier har flere vidner givet udtryk for, at der var flere gerningsmænd


Angrebet fandt sted ved Finsbury Park Mosque i det nordlige London. Foto: AP/ritzauReaktioner Både Londons borgmester Sadiq Khan og Storbritanniens premierminister Theresa May har udtalt sig om nattens angreb.

 "Ligesom de frygtelige angreb i Manchester, Westminster og London Bridge er det her også et angreb på alle vores fælles værdier af tolerance, frihed og respekt," skriver Sadiq Khan i en pressemeddelelse.

 "Politiet har bekræftet, at dette bliver behandlet som et potentielt terrorangreb. Jeg vil afholde et akut møde senere på morgenen. Alle mine tanker går til de kvæstede, deres pårørende og beredskabstjenesten på stedet," har Theresa May udtalt.

 Ifølge BBC har Det Muslimske Fællesråd kaldt påkørslen for en bevidst handling.

 Også Jeremy Corbyen, lederen af Labour, der er i den britiske opposition, har udtalt sig om episoden.

 "Jeg er i total chok over at høre om hændelsen ved Finsbury Park i aften. Jeg har været i kontakt med moskéen, politiet og byrådet i Islington i forbindelse med hændelsen. Mine tanker går til dem, der er ramt af denne forfærdelige hændelse," skriver han på Twitter

Ifølge Theresa May bliver angrebet behandlet som et potentielt terrorangreb. Akrivfoto. Foto: AP/ritzauHistorisk setTidslinje: Terror i Europa

Et blik på nogle af de større terrorhandlinger de seneste år

Fotos: ritzau og Scanpix


 • 3. juni 2017: London, England: Tre mænd kører en varevogn ind i fodgængere på London Bridge, hvorefter de forlader bilen og med knive angriber mennesker i Borough Market. Ti døde (inklusiv gerningsmændende) og 48 sårede.
 • 22. maj 2017: Manchester, England: En selvmordsbomber udløser en eksplosion til en koncert med popsangerinden Ariana Grande og dræber 23 og sårer 119, heraf 23 alvorligt.
 • Blomster ved Åhléns City i Stockholm
  7. april 2017: Stockholm, Sverige: En lastbil kører ind i varehuset Åhléns City i Stockholm. Fem døde, 15 sårede.
 • 3. april 2017: Sankt Petersborg, Rusland: 11 bliver dræbt, og cirka 40 bliver såret ved en ekplosion i eftermiddagstrafikken i Sankt Petersborgs metrosystem.
 • 22. marts 2017: London, England: En mand kører bevidst ind i adskillige mennesker på Westminster Bridge i den britiske hovedstad London og rammer flere mennesker. 6 dør (herunder gerningsmanden), mens 49 såres.
 • 19. december 2016: Berlin, Tyskland: En lastbil lastet med stål kører gennem et tæt befolket julemarked på Breitscheidstplatz i Berlin. 12 dør, 56 såres. Gerningsmanden, en tuneser ved navn Anis Amri, bliver fire dage senere skudt og dræbt af politiet i Milano, Italien.
 • 14. juli 2016: Nice, Frankrig. Under en fejring af Bastilledag påkører en mand med en lastbil en stor menneskemængde på strandpromenaden Promenade des Anglais i Nice. 84 dør, cirka 200 såres. Islamisk Stat (IS) tager ansvaret for den enlige gerningsmands handling.
 • 28. juni 2016: Istanbul, Tyrkiet. Tre selvmordsbombere udløser eksplosioner i Atatürk lufthavn. De dræber 41, inklusive sig selv, og sårer 239 personer. Terrororganisationen Islamisk Stat (IS) mistænkes for at stå bag, men har ikke taget ansvaret.
 • 13. juni 2016: Magnanville, Frankrig. En politibetjent og hans hustru stikkes ihjel i deres hjem nær Paris af en franskfødt gerningsmand med marokkansk baggrund. IS tager ansvaret.
 • Lufthavnen i Bruxelles, Belgien
  22. marts 2016: Bruxelles, Belgien. 32 mennesker bliver dræbt og over 340 såret, da seks eksplosioner rammer lufthavnen Zaventem og metroen. IS tager ansvaret.
 • 16. januar 2016: Istanbul, Tyrkiet. Et syrisk IS-medlem dræber ti og sårer 15, da han sprænger en bombe på Sultanahmet-pladsen. Ingen har taget ansvaret, men IS menes at stå bag.
 • 13. november 2015: Paris, Frankrig. Inden for kort tid finder seks terrorangreb sted rundt omkring i Paris, heriblandt på cafeer og spillestedet Bataclan. 130 personer dør, og 433 såres. Gerningsmændene er franske og belgiske statsborgere. IS tager ansvaret.
 • 20. juli 2015: Suruc, Tyrkiet. Mindst 32 personer dræbes af en selvmordsbomber ved et kulturcenter. IS mistænkes for at stå bag.
 • Blomster ved synagogen i København
  13. juni 2015: København, Danmark. Den danske statsborger Omar el-Hussein, som har palæstinensisk baggrund, dræber to civile, Finn Nørgaardog Dan Uzan, ved henholdsvis Krudttønden på Østerbro og den jødiske synagoge i København. Han sårer senere samme dag fem politifolk, før han selv bliver skudt og dør.
 • 7. januar 2015: Paris, Frankrig. Det franske satireblad Charlie Hebdo og et supermarked angribes af franske statsborgere med algerisk baggrund. Satirebladets chefredaktør og tre tegnere dræbes, og to politifolk skydes under et efterfølgende gidseldrama. Gruppen ”al-Qaeda på den arabiske halvø” tager ansvar for angrebet.
 • 18. juli 2012: Burgas, Bulgarien. En canadisk-libanesisk selvmordsbomber angriber en bus med jødiske børn. Otte dør, og 30 såres. Hizbollah, der er et libanesisk parti og en paramilitær gruppe, menes at stå bag.
 • 11-19. marts 2012: Toulouse, Frankrig. Tre gange på otte dage slår en enlig gerningsmand til forskellige steder i byen. Først dræber han tre soldater, og i det sidste angreb yderligere fire personer på en jødisk skole. Den 22. marts dræber fransk politi gerningsmanden, der var fransk statsborger med algeriske rødder og havde forbindelser til al-Qaeda.
 • 13. juli 2011: Liége, Belgien. Syv mennesker dør, og 125 såres, da en belgisk statsborger af marokkansk afstamning angriber Place Saint-Lambért.
 • Utøya
  22. juli 2011, Oslo og Utøya, Norge. Den norske statsborger Anders Behring Breivik sprænger en bombe i Oslo foran justitsministeriet, hvorefter han rejser til øen Utøya, hvor det norske Arbeiderpartis ungdomsorganisation holder sommerlejr. Her skyder han 77 personer. Ifølge gerningsmanden er han en del af en gruppe kaldet Tempelridderne, men retten har vurderet, at Breivik var alene om angrebet.Fra arkivet

Nyt terrorangreb udfordrer vores evne til at blive chokerede

Terror er blevet så almindeligt, at den har mistet evnen til at skræmme os voldsomt, og det forskrækker os. Vi føler, at vi bør reagere stærkere, siger filosof


Fra arkivet

Nyt terrorangreb udfordrer vores evne til at blive chokerede

Terror er blevet så almindeligt, at den har mistet evnen til at skræmme os voldsomt, og det forskrækker os. Vi føler, at vi bør reagere stærkere, siger filosof

Fra arkivet

Vi er ved at vænne os til terrorismen i Europa

De stadig hyppigere terroraktioner har forhærdet os, så vi føler mindre, hver gang bomberne sprænges. Og det er et meget godt forsvar mod terroristerne


Vi er ved at vænne os til terrorismen i Europa

De stadig hyppigere terroraktioner har forhærdet os, så vi føler mindre, hver gang bomberne sprænges. Og det er et meget godt forsvar mod terroristerne

Fra arkivet

Terroren har udvisket grænsen mellem krig og fred

Hele Europa er i krig mod terrorismen efter angrebene i Bruxelles. Men det er en krig, der ikke kan vindes ved at besejre en modstander, siger eksperter


Terroren har udvisket grænsen mellem krig og fred

Hele Europa er i krig mod terrorismen efter angrebene i Bruxelles. Men det er en krig, der ikke kan vindes ved at besejre en modstander, siger eksperter

Fra arkivet

Terror er et angreb på tilliden til næsten

Det åbne danske samfund er under forandring på grund af terror


Terror er et angreb på tilliden til næsten

Det åbne danske samfund er under forandring på grund af terrorTerrorisme i 45 år på verdensplan

Terrorangreb 1970-2015, koncentration og intensitet

Terror i vesteuropa siden 1970