Prøv avisen

Katolikker, mormoner og pinsekirker vokser mest i USA

Katolikkerne er blandt de trossamfund i USA, som vokser mest

Kun tre historiske protestantiske trossamfund blandt de ti største amerikanske kirker

I USA og Canada er pinsekirken, mormonerne og katolikkerne de trossamfund, der ifølge årbogen for 2006 om amerikanske og canadiske kirker viser den største vækst. Årbogen udsendes af "Kirkernes Nationalråd", der repræsenterer 35 protestantiske, anglikanske og ortodokse trossamfund, men ikke den katolske kirke.

Ifølge årbogens oplysninger voksede Pinsekirken eller "The Assemblies of God" med 1,81 procent til lige under 2,8 millioner medlemmer. Mormonkirken, "Jesu Kristi Kirke af de sidste dages hellige", voksede med 1,74 procent til næsten 6 millioner.

Den katolske kirke, der med sine 67,8 millioner medlemmer er langt det største kirkesamfund i USA, havde en vækst på 0,83 procent. Tallene viser også, at der kun er tre af de traditionelle protestantiske kirkesamfund blandt de 10 største. Det er Metodistkirken, Amerikas Lutherske Kirke og den presbyterianske (anglikanske) kirke.

Metodistkirken er med 8,2 millioner medlemmer USA's tredjestørste, medens den evangelisk-lutherske kirke med 4,9 millioner indtager femtepladsen. Den presbyterianske er med 3,2 millioner medlemmer det niende største trossamfund. Det skal dog noteres, at "Southern Baptist Convention" med sine 16,3 millioner medlemmer er langt den største protestantiske kirke, og det næststørste kirkesamfund efter katolikkerne.

Den seneste årbog var den 89. i rækken.