Se finalisterne til Kristeligt Dagblads Initiativpris 2019

Kristeligt Dagblad har i de seneste uger sat fokus på gode, kirkelige initiativer landet over. Af de 97 indstillede projekter til Kristeligt Dagblads Initiativpris har vi nu udvalgt syv finalister. Vinderen kåres på lørdag

Her ses et Foodbank-arrangement i Apostolsk Kirke, hvor der deles overskudsmad. Gudstjenesten er en af finalisterne til Kristeligt Dagblads Initiativpris 2019.
Her ses et Foodbank-arrangement i Apostolsk Kirke, hvor der deles overskudsmad. Gudstjenesten er en af finalisterne til Kristeligt Dagblads Initiativpris 2019. Foto: Foodbank Aalborg.

Afstemningen er nu lukket, og dommerpanelet har voteret og fundet en vinder. Se vinderen her.

Birgittafestival i Maribo
Byen Maribo på Lolland blev til som købstad, fordi der i det 14. århundrede blev etableret et Birgitta-kloster med dertilhørende kirke skænket af Dronning Margrethe den 1. til ære for den hellige Birgitta. Byen holder nu for første gang en Birgittafestival fra den 6. til den 8. september, hvor Birgittas tid, religiøsiteten, klosterbyggeriet, maden og meget mere sættes under lup. Der vil i løbet af festivalen være mange forskellige aktiviteter i og omkring Maribo, heriblandt foredrag, en koncert med datidens musik i Domkirken, pop-up skuespil, børneaktiviteter, pilgrimsvandring, besøg på klosteret og madoplevelser i middelalderstil.

Husbådskirke i Sydhavnen
Landets første husbådskirke indvies den 27. august 2019. Husbådskirken er bygget af Kirkefondet, som har lånt kirken til Sydhavn sogn, indtil sognets nye kirke på landjorden er bygget færdig. Husbådskirken skal være med til at synliggøre kirkens aktiviteter i Sydhavnen og det er menighedsrådets håb, at den vil kunne skabe et aktivt kirkeliv i og omkring Sydhavnen. Husbådskirken vil danne ramme om en månedlig højmesse den sidste søndag i måneden og vil derudover være åben for dåb, vielser, filmaftener og mere til.

Åben kirke i Mejrup efter bilulykke
Da en mor og to børn omkom i december ved en voldsom påkørsel nær Hodsager, blev Mejrup Kirke et samlingspunkt for lokalområdet. Der blev annonceret på ÅbenKirke, hvordan kirken gav rum til de lokales afmagt og fortvivlelse. Mellem 600 og 700 mennesker kom og gik i tidsrummet 16 til 20. Præsterne var også til rådighed for samtaler med de mange fremmødte, som var berørt af situationen.

Sorgkorps i Morsø Provsti
Sorgkorpset består af alle dem, der har gennemlevet en sorg, og som melder sig til at være en del af sorgkorpset. For mange sørgende har det givet dem et ekstra rygstød at kunne være noget for andre, og blive genkendt i sine følelser. Når muligheden for at samtale med et menneske, som spejler dine erfaringer, kan alt det oplevede og smertefulde også komme den anden til gavn. Ens dyrekøbte erfaringer kan give den anden mening.

Tænketank om kristenforfølgelser
En ny dansk tænketank om forfulgte kristne så i år dagens lys. Tænketanken skal samle viden om problemet med kristenforfølgelser og få det på dagsordenen. Planen er, at tænketanken i fremtiden vil stå for to årlige møder, hvoraf det ene skal være åbent for offentligheden.

Asylkoret
På udrejsecenter Kærshovedgård bor nogle unge mænd, der er glade for at synge. Derfor tog Anna Lisbeth Sonne og Niels Simonsen fra Bording Bibelcafé initiativ til at skabe et kor for de unge mænd, som er konverteret til kristendommen og siden har sunget i flere forskellige kirker, forsamlingshuse og på højskoler. I december 2018 medvirkede de blandt andet ved lysgudstjenesten i Københavns Domkirke.

Foodbank
I Apostolsk Kirke samt Bethelkirken i Aalborg indsamles der overskudsmad fra supermarkeder, hvilken uddeles til værdigt trængende. Dette sker tre gange om ugen, hvor man kan komme og hente mad, hvis man behøver.