Stress

Indholdsfortegnelse

1. Gode råd

Lidt stress er sundt - og kan gøre hverdagen sjovere.

10 gode råd: Sådan bliver du mere stresset

Her er ti gode råd til, hvordan din hverdag kommer op i et hasarderet tempo

Ti gode råd mod stress

Verdens mest afslappende rum dufter af lavendel, mener den britiske psykolog Richard Wiseman, som...

Ærkebiskop giver gode råd mod stress

Stress handler om isolation, men troen kan få os ud af vores isolation og åbne et rum for os, mener...

1. 1. Symptomer

1. 2. Eksperterne mener

1. 3. Søvn

@Fotobyline: ILLUSTRATION: RASMUS

Otte essentielle timer på madrassen

Når karrieren rykker ind, rykker søvnen ud. Det er søvneksperters vurdering af, hvorfor søvnløshed...

2. Personlige beretninger

KRONIK: Kære stressede kollega, jeg kan se, at du har det dårligt

Dagens kronik er et brev til en kollega og ven, som er ramt af stress, og som er sygemeldt og havnet i en depression. Op til din sygemelding havde jeg dog set det komme. Du har set meget slidt ud slukket og træt. Og mere end ellers har du trukket dig væk fra alle de mange mennesker, der er på vores skole, står der blandt andet i brevet

Her i bakkerne ved Klim plejede Charlotte og Poul Høybye hver dag at gå tur. De sidste måneder talte de ...

"Du dør af det"

Charlotte Holst Høybye advarede flere gange sin hårdtarbejdende mand mod den store arbejdsbyrde, han havde påtaget sig med et vanskeligt projekt. Den dag, han afleverede projektet, fik han en dødelig hjerneblødning

Tiden går. -- Foto: Kristian

Tiden står først stille når man ikke jagter den

Jeppe troede, han skulle dø tidligt, og indrettede sig derefter. Da lægerne erklærede ham rask i en alder af 25 år, kollapsede hans verden. For hvordan vinder man tiden tilbage, når så meget allerede er tabt?

2. 1. Stilhedsretræte

Retræter bliver brugt som nødbremse mod stress

Udkørte danskere tager i stigende grad på retræte for at genfinde balancen

Fem gode råd til stilhedsretræte

1: Hvis du føler, du i det daglige er på overarbejde, måske både praktisk og mentalt, så er retræten et sted, hvor du bare får lov at være dig. Der er ro og fred. Der er tid til hvile, eftertanke og selvbesindelse. Her kan du koble fra og få fornyet overskud og frimodighed.

2: De fleste retræter foregår i stilhed. Er det første gang, du skal på retræte, vil du sikkert tænke, at det er lidt underligt. Men når du har erfaret den gode stilhed, vil du opleve, hvor afslappende det er ikke at skulle forholde sig til de andre retrætedeltageres livshistorie. Der opstår et ordløst fællesskab gennem smil og imødekommende blikke.

3: I din forberedelse til en retræte er det gavnligt ikke at sætte sig bestemte mål for, hvad du vil bruge dagene til at få løst og nået eller have fokus på. Det viser sig ofte, at retrætens form og indhold giver dig en anden vinkel og syn på dig selv og din hverdag, end du på forhånd kan vide noget om.

4: En retræte har Gud i centrum. Retrætedeltagere kommer med forskellig baggrund. Nogen tror på Gud, andre er usikre på deres tro. Der er plads til alle, blot længselen er der efter den åndelige dimension i tilværelsen. Det er godt at forberede sig på, at det er et åndeligt fællesskab med fælles tidebønner/meditationer.

5: Retrætelederen er ansvarlig for retrætens ramme og indhold, og tilbyder samtaler, hvor du kan sætte ord på det, der fylder dig. Du behøver ikke at forberede dig til samtalerne. Retrætelederen vil hjælpe dig på vej ved at stille åbnende spørgsmål, være en god lytter og være din åndelige vejleder.

Kilde: Jette Dahl, freelancepræst og åndelig vejleder

3. Tanker om stress

Ægteskabet er en verdslig anordning med visse juridiske og økonomiske fordele, skriver Kristine Stricker ...

Hvor blev tiden af?

Det er den oplevede tid, der gør dit liv langt. Når du lægger kalenderen væk og bare er, skriver sognepræst Kristine Stricker Hestbech i denne refleksion

4. Børn

5. Læs mere