Muslim: Abort er meget mere uetisk end omskæring

Det dur ikke at bruge argumentet om, at drengene ikke selv har valgt det og selv bør tage stilling. For gælder det argument så ikke også for de ufødte, spørger muslimske Mohammad Al-Jizani

Omskæring af voksne mænd giver langt flere komplikationer end omskæring af drengebørn. Derfor giver det ikke mening, at man ønsker at forbyde omskæring af drengebørn, så man som voksen skal stå i en situation man kunne havde undgået, skriver Mohammad Al-Jizani.
Omskæring af voksne mænd giver langt flere komplikationer end omskæring af drengebørn. Derfor giver det ikke mening, at man ønsker at forbyde omskæring af drengebørn, så man som voksen skal stå i en situation man kunne havde undgået, skriver Mohammad Al-Jizani. Foto: Privat

Vores politikere må stoppe med at vade i emner som ikke bidrager med noget godt. Det er utroligt, at en skik - som for muslimerne og jøderne er en obligatorisk del af deres tro - gang på gang skal bringes til debat med samme diffuse og videnskabelige, manipulerede argumenter.

LÆS OGSÅ: Radikale vil forbyde omskæring af drenge

Det er påvist gennem flere undersøgelser, at omskæring af drenge har flere fordele. Blandt andet er risici for seksuelt overførte sygdomme formindsket gevaldigt hos omskårne mænd. Ja, faktisk anbefaler FN og WHO omskæring som forebyggelse mod HIV.

Omskæring af voksne mænd giver langt flere komplikationer end omskæring af drengebørn. Derfor giver det ikke mening, at man ønsker at forbyde omskæring af drengebørn, så man som voksen skal stå i en situation man kunne havde undgået.

Omskæringspolitik bygger ikke på ærlighed
Hvis man derimod bygger sit argument på, at drengebørnene ikke selv har valgt det og har derfor krav på at selv at skulle tage stilling til det som voksne - så har jeg blot ét spørgsmål til samtlige politikere: Hvornår har abortbørn nogensinde selv valgt, at blive aborteret? Har et ufødt barn - i de fleste tilfælde af abortsager stadig levende - ikke ret til at vælge om det vil beholde livet?

LÆS OGSÅ: Omskæring er en del af den muslimske identitet

Hvilke politikere tør tale imod abort? De færreste, for det vinder man netop ingen vælgere på, da det er i Danmark er langt mere accepteret end omskæring - selvom det er meget mere uetisk end omskæring.

Det påviser blot, at sådan en politik som vi i disse dage ser med hensyn til omskæring af drengebørn, ikke bygger på ærlighed.

LÆS OGSÅ: Forbud mod omskærelse vil betyde farvel til jødisk liv i Danmark

I USA er omskæring eksempelvis langt mere accepteret og praktiseret, hvor 3/4 af mændene vælger at omskæres - selv ateistiske mænd. Derimod er abort langt mindre velset i USA end her i Danmark.

Giv vores politikere ti års ophold i USA og lad os se, om de vil føre samme politik, som de forsøger at føre sig frem med her. Længe leve populismen og længe leve uigennemtænkte mærkesager

Mohammad Al-Jizani studerer mellemøstens sprog og samfund på Københavns Universitet, arbejder som videograf og er panelist ved religion.dk.