Muslim om video: Vi bør være bedre end det her

"Islam er en religion, der taler til intellektet, men disse mennesker vi ser i videoen bruger alt andet end deres intellekt, når de begiver sig ud i en så uislamisk opførsel, som efterfølgende sikkert vil møntes på alle andre muslimer," skriver muslim og studerende Mohammad Al Jizani

"Vi bør hæve os over dette niveau og i stedet møde vores kritikere på et intellektuelt niveau. Det er det eneste rigtige at gøre for at forsvare islam imod dem, der selv kun bruger deres ord mod islam," skriver shiamuslim Mohammad al-Jizani.
"Vi bør hæve os over dette niveau og i stedet møde vores kritikere på et intellektuelt niveau. Det er det eneste rigtige at gøre for at forsvare islam imod dem, der selv kun bruger deres ord mod islam," skriver shiamuslim Mohammad al-Jizani. Foto: Privatfoto

Efter at have set dette samt det tidligere klip, står jeg tilbage med flere forskellige tanker og følelser, heraf mest vrede og foragt, dog også en vis følelser af, at jeg lige har overværet et godt stand-up show.

Jeg er vred over, at denne flok uvidende brødre gang på gang skal føre sig frem i rampelyset og derefter ødelægge det, som gode og ihærdige muslimer gennem sved og hårdt arbejde har forsøgt at arbejde på for at fremme det gode billede af islam.

LÆS OGSÅ: Forsvindende få muslimer identificerer sig med militante ekstremister

Islam er en religion, der taler til intellektet, men disse mennesker vi ser i videoen bruger alt andet end deres intellekt, når de begiver sig ud i en så uislamisk opførsel, som efterfølgende sikkert vil møntes på alle andre muslimer.

Det er derfor Kaldet Til Islam (som jeg formoder brødrene i videoen er fra) har et uhelligt kærlighedsbånd til Pia Kjærsgaard, da de efterhånden ikke gavner andre end Dansk Folkeparti og ligesindede partier, der lever af islamofobien. Disse brødre erhverver sig ligeledes nye medlemmer, når vores politikere efterfølgende bider på krogen og giver efter ved at udtale sig fordømmende og generaliserende.

Forkert at udtale sig på vegne af alle sunni-muslimer
Jeg er forarget over, at disse personer udtaler sig på vegne af alle Ahlul Sunnah (sunni-muslimerne) som de flere gange i deres video omtaler sig selv som, på trods af at flertallet af sunni-muslimerne tager klart afstand fra denne opførsel, hvilket man også tydeligt kan se, når man følger med i de sociale medier eller læser af guldkorn fra respekterede sunni-lærde om, hvordan en muslims manerer bør være, når man interagerer med sine muslimske søskende eller ikke-muslimske medmennesker.

Allah Den Barmhjertige siger i den hellige koran:

Og Vi har udelukkende sendt dig som en barmhjertighed for alverden. (Koranen, 21:108)

Man kan ofte se klare tegn, når yderligtgående grupperinger opfører sig uislamisk, da de hverken opfører sig eller udtaler sig barmhjertigt, selvom de påstår at have profeten Mohammad (saws), der netop er sendt til menneskeheden som en barmhjertighed, som deres rollemodel. De er blevet fodret med had og udviser netop had over for alt, der ikke ligner dem og anser af denne grund alle andre end dem selv som værende kuffar (vantro).

Komiske video-virkemidler
Jeg finder dog samtidig deres klip lidt komisk, da man tydeligt kan se de propaganda-virkemidler, som de benytter sig af. Eksempelvis introen, hvor de bevidst har stillet sig foran kameraet for efterfølgende at gå imod det i slowmotion, eller måden hvorpå Abu Khattab lader sit gevær, efter at have talt færdigt.

For ikke at nævne, at de påstår at gøre en forskel nede i Syrien og at det er enhver muslims pligt at rejse derned, mens de åbenbart har tid til at surfe på nettet efter billeder af flere danske personligheder, printe dem ud og hænge disse op til beskydning, som hverken gavner vores søskende i Syrien eller os i Danmark. Deres videoer ligner mest af alt noget, som er sammensat af linselus. Altså af mennesker, der elsker at være i rampelyset.

Islams holdning er ligeledes meget klar på det punkt. Hverken Ahmed Akkari, Naser Khader eller de andre fremviste i videoen fortjener døden. Og hvem skulle have afgjort det, når ingen af dem overhovedet har stået over for en retmæssig islamisk dommer?

Profeten Mohammad (saws) har belært os, at selv hvis en fjendes soldat befinder sig i civilt tøj og ikke er i krig, må man som muslim ikke dræbe denne krigsveteran.

LÆS OGSÅ: Imam om YouTube-video: Der er altid muslimer, som misforstår islam

Det her er islams budskab til menneskeheden. Det er denne barmhjertighed, islam udviser selv over for en krigsveteran. Hvad så med dem, der blot ytrer sig kritisk om islam?

Vi bør være bedre end det her. Vi bør hæve os over dette niveau og i stedet møde vores kritikere på et intellektuelt niveau. Det er det eneste rigtige at gøre for at forsvare islam imod dem, der selv kun bruger deres ord mod islam.

Muslimer: Tag afstand fra videoen
Til slut vil jeg blot rådgive mine muslimske søskende til, at ikke hoppe med på den vogn, som brødrene fra videoen forsøger at lade os hoppe med på, hvor muslimer bekriger muslimer og kalder hinanden for kuffar og slynger rundt med takfir (beskyldninger om, at andre er vantro) til højre og venstre.

Profeten Mohammad (saws) har udtalt:

Den, der kalder sin muslimske bror for vantro, er selv vantro.

Den fitnah (kaos) som brødrene i videoen forsøger at opildne til, tjener ingen muslimer. Vi skal derfor tage afstand fra den fordærv, som de ønsker spredt og i stedet arbejde for sammenholdet mellem alle muslimer, om man er sufi, shia, madhabi eller salafi. For selvom brødrene kalder sig for salaf, repræsenterer de i al fald ikke alle salaf. De repræsenterer faktisk ingen andre end dem selv.

Gør ikke krigen i Syrien sekterisk
Man skal også være påpasselig med at gøre krigen i Syrien sekterisk, da den langt fra er det. Konflikten i Syrien bygger på interesser og magt, ligesom det også har været gældende i de andre mellemøstlige lande, der er blevet ramt af det arabiske forår.

Befolkningerne ønsker deres rettigheder og friheder, mens større magter arbejder for egne interesser og hvorfor ikke opildne til en sekterisk krig, hvis dette kan holde konflikten kørende? Lad jer ikke narre af det store magtspil som udspiller sig foran os.

Mohammad Al Jizani er studerende og shia-muslim