Profeten Mohammad gjorde det bedre end os

Hvis vi muslimer gør vores fodarbejde godt nok, vil de misforståelser og latterliggørelser af vores profet, vi er vidner til i dag, mindskes, mener muslimske Bettina Meisner

Spørgsmålet er, om vi muslimer i vor tid er gode nok til at efterleve profetens eksempel? Er vi gode nok til i fredstid at give 'asyl' til vore danske kollegaer, studiekammerater, naboer, og hvem vi ellers møder i vores hverdag, spørger Bettina Meisner, talskvinde for Islamisk Trossamfund.
Spørgsmålet er, om vi muslimer i vor tid er gode nok til at efterleve profetens eksempel? Er vi gode nok til i fredstid at give 'asyl' til vore danske kollegaer, studiekammerater, naboer, og hvem vi ellers møder i vores hverdag, spørger Bettina Meisner, talskvinde for Islamisk Trossamfund.

Profeten Muhammad er, blandt meget andet, historisk anerkendt for sin troværdighed og ærlighed, og blev allerede som ung kaldt Al Amin. Det vil sige, allerede før hans profetskab som 40-årig blev stadfæstet af Gud, indgød han tillid blandt magthavere, samt de fattige i og udenfor Arabien.

Resultatet af denne tillid kan afspejles i, at islam på verdensplan nu har halvanden milliard tilhængere.

Men når vi nu er så mange, hvordan kan det så være, at muslimer i vores tidsalder gang på gang støder ind i 'kriser' hvis kerne og formål er at latterliggøre vores profet og religion?

LÆS OGSÅ:Danske muslimer: Mød film med tavshed

Vi bør reagere før kriserne indtræffer
Det svar der ligger først for, og lettest på tungen er naturligvis: Profeten Muhammad blev også i sin samtid latterliggjort af folk, der ønskede at slå plat på hans eksempel og vores tro, så det er der intet nyt i. Naturligvis skal vi på fredelig vis vis demonstrere/protestere/uddanne, når noget sådan forekommer.

Men jeg mener, vi muslimer bør spørge os selv, om det er tilstrækkeligt at reagere, når 'krisekurven' topper. Er det ikke tid til selvransagning og til at spørge os selv, om vi mellem 'kriserne' er gode nok til at formidle og ikke mindst efterleve profetens gode eksempel?

Muhammed var det bedste eksempel
I fredstid som i krigstid var Muhammad det bedste eksempel på, hvorledes man bør behandle ikke muslimer. Han brugte sin bøn (dua) til at insistere på, at Allah retledte modstanderne i stedet for at straffe dem.

LÆS OGSÅ:Kampen om den muslimske identitet

Koranen nævner: Hvis en af dem, der sætter andre ved Guds side, søger beskyttelse hos dig, så giv ham beskyttelse, så han kan høre Guds ord! Og lad ham derpå nå frem til et sted, hvor han er i sikkerhed! For de er folk, der ikke har viden. (Sura 9,6)

Profeten Muhammad efterlevede denne henstilling på den nobleste og mest barmhjertige facon, hvilket utallige eksempler fra hans liv påviser. Han gav sig tid og overskud til dem, som fremsagde trosbekendelsen. Og ligeledes til dem, som ikke gjorde, der blandt andet indbefattede hans mangeårige beskytter og kære farbror Abu Taleb.

Er vi muslimer troværdige nok?
Nu er spørgsmålet, om vi muslimer i vor tid er gode nok til at efterleve dette eksempel? Er vi gode nok til i fredstid at give 'asyl' til vore danske kollegaer, studiekammerater, naboer, og hvem vi ellers møder i vores hverdag? Er vi med andre ord gode nok til at vise andre profetens livseksempel?

Er vi troværdige nok til at stå fast på den uundvigelige sandhed, at 1+1=2, eller fristes vi, hvis omgivelserne ikke er tilfredes med dette svar, til for nedrullede gardiner og lukkede døre i al hemmelighed at acceptere, at resultatet af 1+1 er flydende, afhængig af, hvor mange appelsiner, der så kan falde i vor turban?

Desværre må vi muslimer med nedslået ansigt svare, at vi bestemt kan gøre det bedre. 1+1 er altid 2.

Allah opfodrer i Koranen alle forstandige: Vort Folk! Lyt til ham (Profeten Muhammad), der kalder fra Gud, og tro på ham! Så vil Han tilgive jer nogle af jeres synder og beskytte jer mod en pinefuld straf." (Sura 46, 31)

LÆS OGSÅ:
Lad os følge i profeternes fodspor

Vi skal tage vores ansvar alvorligt
Min pointe er, at gør vi muslimer vores fodarbejde godt nok, vil de misforståelser og latterliggørelser af vores profet, vi er vidner til i dag, mindskes og islams sandhed komme til sit ret. Vi vil i højere grad kunne have vores ryg fri end vi som samlet gruppe kan i dag.

Platte film og falske argumenter kan ikke slukke islams lys, hvis vi hver især tager vores ansvar alvorligt. Koranen påmindede i sura 15 vers 95 profeten Muhammad om Vi vil beskytte dig mod spotterne.

Det er et stort fremtidshåb, at vi muslimer som hans efterkommere ligeledes ved hjælp af troværdigt fodarbejde kan gøre os fortjente til at modtage en sådan garanti fra Allah.

Bettina Meisner er lærer, talsperson for Islamisk Trossamfund og panelist ved religion.dk.