"Vi må ikke lade frygten styre os"

Gerningsmændene bag sådanne tragiske handlinger ønsker ofte at så frygt. Giver vi derfor efter for det og lader frygten styre os, har vi netop tabt kampen og endda frivilligt serveret terroristerne sejren på et guldfad, mener arabiskstuderende Mohammad Al Jizani

Islam er imod terrorisme, og det må der ikke herskes noget tvivl om. Ja, faktisk er muslimerne de største ofre for terror. Vi står derfor overfor den samme fjende, og denne fjende bekæmper vi bedst i fællesskab og ikke ved at modarbejde og tage afstand fra hinanden, ved at grave grøfter, skriver studerende Mohammad Al Jizani.
Islam er imod terrorisme, og det må der ikke herskes noget tvivl om. Ja, faktisk er muslimerne de største ofre for terror. Vi står derfor overfor den samme fjende, og denne fjende bekæmper vi bedst i fællesskab og ikke ved at modarbejde og tage afstand fra hinanden, ved at grave grøfter, skriver studerende Mohammad Al Jizani.

Når lugten fra geværets krudt har lagt sig og blodet fra ofrene er størknet, står de efterladte familier stadig tilbage med deres sår og savn.

For når alt andet har lagt sig, er det netop følelserne, man står tilbage med. Følelser er det, der udgør mennesket. Følelserne er det, vi deler med hinanden, og netop det der binder os. Derfor er det nu vigtigere end nogensinde før, at vi alle deler de retter følelser med hinanden.

Lad os ikke fylde os selv med had, fordomme og frygt. Lad os i stedet fylde os med kærlighed, betænksomhed og imødekommenhed.

Læs også: "Terrorister myrder ikke kun uskyldige mennesker, de myrder også islam" 

Gerningsmændene bag sådanne tragiske handlinger ønsker ofte at så frygt – derfra betegnelsen terror. Giver vi derfor efter for det og lader frygten styre os, har vi netop tabt kampen og endda frivilligt serveret terroristerne sejren på et guldfad.

Vi må ligeledes være meget påpasselige med at generalisere. Det er måske den nemmeste vej for nogle at gå, men det er i hvert fald ikke den rette vej at begive sig ud på.

Det er for nemt at pege fingre af islam, som vi desværre ser flere islamofober gøre på de sociale netværk, og dermed give denne mægtige religion skylden for weekendens afskyelige handlinger. Er man bedre end gerningsmanden, når man sådan generaliserer? Er det ikke lige netop denne tankegang, der fik gerningsmanden til at retfærdiggøre drabet på den uskyldige jøde Dan Uzan? Er det ikke denne generalisering om, at alle jøder er skyldige, blot fordi Israel er en jødisk stat, der fik ham til at dræbe Dan Uzan? På samme måde som jødedommen er fri for den terror Israel begår mod palæstinenserne, er islam ligeledes fri for den terror, der begås af nogle muslimer.

Læs også: "Vi hørte adskillige høje brag fra Krystalgade" 

Denne generalisering er absolut ikke til nogen gavn. Den er derimod med til at dæmonisere en masse fornuftige mennesker, der ønsker at blive anset som en del af samfundet, men som gentagne gange skal mindes om, de ikke er det – på trods af at de faktisk er en langt vigtigere del af samfundet, end islamofoberne måtte mene og tør indrømme.

Vi må derfor ikke lade os styre af hverken den ene eller den anden ekstrem. For ekstremer findes desværre i mange farver og former. De ligger netop og lurer og venter på, vi viser tegn på svaghed.

Læs også: Menneske først – jøde, kristen eller muslim så 

Islam er imod terrorisme, og det må der ikke herskes noget tvivl om. Ja, faktisk er muslimerne de største ofre for terror. Vi står derfor overfor den samme fjende, og denne fjende bekæmper vi bedst i fællesskab og ikke ved at modarbejde og tage afstand fra hinanden, ved at grave grøfter.

Mine bønner og tanker går til ofrene og deres familier.

Mohammad Al Jizani studerer Mellemøstens Sprog og Samfund (arabisk) på Københavns Universitet