Prøv avisen

Kendte på sociale medier efter terror: Kvalme, vrede og sympati

Under weekendens terrorangreb blev de sociale medier brugt af myndighederne til at fortælle borgerne, hvordan de skulle forholde sig. Dagene efter blev de brugt at borgerne til at dele frygt, frustration og forargelse. "Er jeg den eneste, der føler let kvalme, når jeg nu igen hører politikere sige, at vi skal gøre, som vi plejer?", skriver Søren Pind (V). Foto: JENS NOERGAARD LARSEN

Siden terrorangrebene i København har kendte delt deres frygt, frustration og forargelse på de sociale medier

Både Facebook og Twitter har været rødglødende af opslag om weekendens begivenheder.

De sociale medier bød på mange forskellige reaktioner. Alt fra politikere og bankdirektører til forfattere og komikere delte deres meninger om lørdagens fatale angreb.

Se et udpluk her.

Omar Marzouk, komiker, på Twitter: "Jøderne er hjemme, Netanyahu. Jeg tager gerne en jødisk ven under armen næste lørdag og følger dem i synagogen. Vi kan vælge at skabe mere splid eller rykke sammen."

Søren Pind, folketingsmedlem (V), på Facebook: "Er jeg den eneste, der føler let kvalme, når jeg nu igen hører politikere sige, at vi skal gøre, som vi plejer? Gøre, som vi plejer? Det er blevet en tom cliché. Vi skal leve vores liv, ja. Men fortsætte som vi plejer? Ikke før det er overstået, og fanatismen har tabt."

Peter Tudvad, filosof, forfatter, samfundsdebattør, på Facebook: "Vi kan diskutere, hvor mange flygtninge vi skal tage imod, vi kan debattere familiesammenføringer, vi kan skændes om rettigheder og pligter. Men vi kan ifølge mine grundprincipper ikke på nogen måde sætte danske statsborgeres ret til at være i Danmark og leve der på samme vilkår som andre danskere til debat, ligegyldigt hvor skæggede eller mørklødede de er, om de går med turban eller tørklæde, om de taler dårligt dansk eller bare med en sjov accent, om de siger lige så mange øh'er som pæredanske politikere i hver eneste sætning og skider lige så højt og flot på ortografi og grammatik som de allerlykkeligste tiptusindoldebørn af Gorm den Gamle. Hvil i fred, alle I døde, lev i fred, alle I endnu levende!" 

Henrik Dahl, folketingskandidat for Liberal Alliance, på Twitter: "Alle har ret til at være i fred fra andres religion."

Morten Messerschmidt, medlem af EU-parlamentet (DF), på Twitter: "Gerningsmænd må ikke kunne flygte. Evt. sympatisører må ikke kunne komme ind. Grænsen burde have været lukket for længst."

Junes Kock, talsmand for Hizb ut-Tahrir, på Facebook: "Er det virkeligt for meget at forlange, at man selv i, for nogle, svære situationer træder et skridt tilbage, lægger hysteriet lidt på hylden og selvstændigt reflekterer over begivenhederne og deres årsager..."

Lars Seier Christensen, direktør for Saxo Bank, på Facebook: "Er det virkelig nødvendigt for Hizb-ut-Tahrir at sige dette umiddelbart efter en af de mest traumatiske dage i Danmarkshistorien? Åbenbart. Det siger rigtigt meget om organisationens natur og målsætninger. Gider danskerne finde sig i det? Hvis de fine og bombastiske taler fra alle sider skal betyde noget som helst, så var det måske sådan noget, man skulle begynde at tage fat i? Eller skal vi bare sætte os tilbage og vente på næste terrorangreb?"

Daniel Carlsen, Danskernes Parti, i en kommentar på partiets hjemmeside: "Vi skal fjerne truslen mod Europa fra europæernes jord. Vi skal have sendt terrortruslerne ud af vort land og ud fra vort kontinent. Og terrortruslerne kan ikke screenes ud fra de mange øvrige ikke-vestlige, der heller ikke hører til her. Vi skal stoppe med at lade os bedrage af skurkene fra pressen, det politiske etablissement og ”det internationale samfund”, som intet godt vil os. Vi har et alternativ. Og det må vi gribe. Inden du bliver det næste offer."

Johanne Schmidt-Nielsen,folketingsmedlem (E), på Facebook: "Har været forbi Krystalgade med hvide roser. Håber synagogen drukner i blomster. Tænk at slå tilfældige uskyldige mennesker ihjel på grund af deres religion. Antisemitisme og racisme har ingen plads i vores samfund."

Kaspar Colling Nielsen, forfatter, på Facebook: "Vidste den lille lort, at Danmark giver Palæstina 250 mio. om året i bistand, og at Dan og Finn, som han valgte at henrette, havde bidraget til denne støtte over skatten? Havde Omar, det lille morderiske svin, selv bidraget med en krone? Jeg glæder mig til at holde mine danske muslimske, kristne, ateistiske, homoseksuelle osv. brødre og søstre i hånden i aften i Fælledparken kl. 20."