Terrortiltalt kvinde sendte penge til terrordømte

En 40-årig terrortiltalt kvinde overførte flere tusinde kroner til terrordømte i udlandet.

En 40-årig terrortiltalt kvinde overførte flere tusinde kroner til syrienkrigere. Det er torsdag kommet frem under et retsmøde i Københavns Byret, hvor to 23-årige mænd og en kvinde sidder tiltalt for forsøg på terror (Arkivfoto).
En 40-årig terrortiltalt kvinde overførte flere tusinde kroner til syrienkrigere. Det er torsdag kommet frem under et retsmøde i Københavns Byret, hvor to 23-årige mænd og en kvinde sidder tiltalt for forsøg på terror (Arkivfoto). Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix.

En 40-årig terrortiltalt kvinde overførte penge via pengeoverførselsfirmaer som MoneyGram og Western Union til terrordømte personer, mens de opholdt sig i Syrien.

Det er torsdag kommet frem under et retsmøde i retssal 27 i Københavns Byret, hvor anklager Anders Larsson gennemgår en række pengetransaktioner.

På anklagebænken sidder to 23-årige mænd og en 40-årige kvinde, som alle er tiltalt for forsøg på terror. Anklagemyndigheden mener, at de planlagde angreb enten et sted i Danmark eller i udlandet.

Politiets efterforskning har vist, at der foregik pengetransaktioner mellem den 40-årige og en terrordømt kvinde fra Kosovo. Ifølge de kosovoske myndigheder har kvinden været tilknyttet Islamisk Stat i Syrien.

Hun blev på et tidspunkt hentet til Kosovo efter at være tilbageholdt af kurdiske styrker i Syrien. I Kosovo er hun blevet dømt for terrorrelaterede aktiviteter.

Blandt de personer, der fik tilsendt penge af den 40-årige, er også en filippinsk kvinde. Ifølge filippinske efterretninger er hun kone til en velkendt ekstremist, som er tilknyttet en radikal gruppe i Filippinerne.

I 2015 rejste hun med sin mand til Syrien og meldte sig under Islamisk Stats faner.

Ud over at være tiltalt for forsøg på terror og for at have finansieret en terrorvirksomhed, er den 40-årige kvinde anklaget for at have fremmet terrorvirksomhed ved at have hjulpet flere personer, der var tilknyttet Islamisk Stat.

Under en ransagning af en af de tiltalte mænds hjem fandt politiet en trykkoger, elpærer, en køkkenvægt beklædt med folie og en spand med søm og skruer, der tilsammen vejede cirka 1300 gram.

Alt dette skulle bruges til at fremstille det farlige sprængstof TATP og bomber med søm og skruer.

Tirsdag kom det under et retsmødet frem, at den tiltalte kvinde og en anden tiltalt gerne vil forklare sig for første gang. Den sidste tiltalte har allerede udtalt sig retten.

Dommen ventes i slutningen af januar.

/ritzau/