Tilbud til abonnenter: Følg hittebarnet fra Ringsted Station i ny artikelserie

"Sofie", hed hittebarnet, der for 23 år siden blev fundet på et toilet på Ringsted Station. Skriv dig op til at følge hendes historie her

I ny serie kan du som abonnent følge hittebarnet "Sofies" historie, når den udfoldes over flere kapitler.
I ny serie kan du som abonnent følge hittebarnet "Sofies" historie, når den udfoldes over flere kapitler. . Foto: Thomas Krakau/Ritzau Scanpix.

En junidag for 23 år siden blev et sundt og rask barn fundet på Ringsted Station. Barnet var kun syv dage gammelt, da det blev efterladt på et stationstoilet.

I en ny serie spoler Kristeligt Dagblads journalist Nanna Schelde tiden tilbage til 1997 for at undersøge, hvad der egentlig skete dengang - og hvad der blev af den lille, efterladte pige.

Fortællingen om Sofie, som hun blev kaldt, gjorde dengang i 1997 stort indtryk på offentligheden. Journalist Nanna Schelde har i flere måneder undersøgt sagen og forsøgt at opsøge børnelægen, falckredderen, politiet, plejeforældrene og mange andre involverede for at oprulle historien om Sofie.

For hvad kan få en mor til at efterlade et nyfødt barn på den måde? Og hvordan går det siden et barn, der får sådan en begyndelse på livet?

Som abonnent på Kristeligt Dagblad kan du nemt følge med, når der er nyt i serien. Hver gang et nyt kapitel er klar, modtager du en mail.

Klik her og skriv dig op til at følge med i serien.