Prøv avisen
Folketingsvalget 2019

Alternativet: Tre værdipolitiske mærkesager

Alternativet går blandt andet til valg på at afskaffe håndtryksloven og øge fokus på klimaafgifter, siger politisk ordfører Rasmus Nordqvist. Foto: Mikkel Møller Jørgensen

Politisk ordfører for Alternativet, Rasmus Nordqvist, forklarer partiets tre vigtigste værdipolitiske mærkesager til valget 2019

1. Håndtryksloven

”Den seneste tid er der blevet vedtaget enormt meget symbollovgivning i Folketinget. Blandt andet, at folk, der får ret til dansk statsborgerskab, skal give hånd ved en ceremoni. Vores politik er selvfølgelig, at det er helt åndssvagt at lave symbollovgivning, som ingen betydning har. Når folk lever op til de krav, de skal for at blive danske statsborgere, jamen, så velkommen til.”

2. Kønsidentitet

”Det er rigtig vigtigt for Alternativet, at vi skaber et samfund, hvor alle har mulighed for at være den bedst mulige version af sig selv. Det gælder selvfølgelig også, når det drejer sig om kønsidentitet, seksuelle minoriteter og seksuel orientering. Derfor skal vi som samfund se, hvordan vi skaber plads uden at ville bestemme, hvordan folk skal leve deres liv.”

3. Klima

”Klimakrisen er den allerstørste udfordring, vi står overfor i dag. Derfor skal vi bruge alle redskaber på at lave et samfund, der lever i overensstemmelse med vores klode. Derfor skal vi selvfølgelig også bruge skatter og afgifter til at regulere forbrug, som vi har gjort så mange steder. Derfor ønsker Alternativet at sætte klimaafgift på eksempelvis rødt kød og flybilletter.”

Alternativet har valgt de tre mærkesager ud fra en liste bestående af 30 værdipolitiske mærkesager, som Kristeligt Dagblad har bedt partierne forholde sig til op til folketingsvalget 2019.

Rasmus Nordqvist, politisk ordfører for Alternativet