Nye Borgerlige: Tre værdipolitiske mærkesager

Partiformanden for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, forklarer partiets tre vigtigste værdipolitiske mærkesager til valget 2019

Nye Borgerlige går blandt andet til valg på at privatisere DR, fortæller formand Pernille Vermund.
Nye Borgerlige går blandt andet til valg på at privatisere DR, fortæller formand Pernille Vermund. Foto: Mikkel Møller Jørgensen
No video provider was found to handle the given URL. See the documentation for more information.

1. Kvindekvoter

”Nye borgerlige mener ikke, at der skal indføres kvindekvoter, hverken i bestyrelser eller i andre sammenhænge. Vi kvinder kan, hvad vi vil. Der skal ikke være særlige forhold, som gør, at vi skal vælges frem for mændene. Når man vælger mennesker til bestyrelser eller andre sammenhænge, skal man vælge den bedst kvalificerede. Og så skal vi selvfølgelig sikre, at der er ligestilling for alle lovmæssigt.”

2. Asyl

”Vi vil indføre et fuldt asylstop. Det nuværende asylsystem er både inhumant for de reelle flygtninge og ødelæggende for Danmark. I fremtiden skal flygtninge udelukkende hjælpes i deres nærområder. Vi skal passe på Danmark, og vi skal sørge for, at vi hjælper flest muligt med de penge, vi afsætter til asyl.”

3. Public Service

”Nye Borgerlige mener, at Danmarks Radio bør klare sig på markedsvilkar og privatiseres. Tiden er løbet fra, at man har en statsfinancieret tv-kanal og et mediehus, som bruger mere end tre milliarder af danskernes skattekroner om året, samtidigt med at vi har masser af rigtig dygtige journalister, som arbejder i private virksomheder og private medier, som leverer masser af god journalistik til danskerne.”

Nye Borgerlige har valgt de tre mærkesager ud fra en liste bestående af 30 værdipolitiske mærkesager, som Kristeligt Dagblad har bedt partierne forholde sig til op til folketingsvalget 2019.