Prøv avisen
Valget 2019

Dansk Folkeparti: Tre værdipolitiske mærkesager

Dansk Folkeparti går blandt andet til valg på at holde fast i burka- og niqabforbuddet, siger formand Kristian Thulesen Dahl. Foto: Mikkel Møller Jørgensen

Formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, forklarer partiets tre vigtigste værdipolitiske mærkesager til valget 2019

1. EU, flygtninge- og migrantkrisen

“EU skal ikke bestemme Danmarks indvandringspolitik. Det skal vi i Danmark. Det er danske politikere på vegne af danskerne og for danskerne, der skal finde ud af, hvordan befolkningen sammensættes i Danmark, og hvem der må komme til vort land. Det skal vi ikke overlade til EU. Det er alt for vigtigt et spørgsmål at give fra sig.”

2. Kirke og stat

“Det er vigtigt, at vi sikrer et stærkt fællesskab og en stærk sammenhørighed i Danmark, og det gør vi blandt andet ved, at kirke og stat stadig hænger sammen. Vi skal vedkende os de danske værdier, som vi er rundet af, og derfor skal vi også holde fast i, at stat og kirke er en sammenhængende del af vores samfund.”

3. Burkaforbud

“Vi holder fast i burka- og niqabforbud i Danmark. Vi ønsker, at det danske samfund er præget af det, vi kender og har været en del af i rigtig mange år, og ikke en stigende islamisering af det danske samfund. Så disse tendenser siger vi klart fra overfor, og derfor ønsker vi at holde fast i burka- og niqabforbuddet.”

Dansk Folkeparti har valgt de tre mærkesager ud fra en liste bestående af 30 værdipolitiske mærkesager, som Kristeligt Dagblad har bedt partierne forholde sig til op til folketingsvalget 2019.

Kristian Thulesen Dahl, partileder for Dansk Folkeparti