Christine Feldthaus den personlige vært

Det kræver en konstant balance mellem at investere sig selv og samtidig aldrig stjæle scenen fra de mennesker, det handler om. Det kan Feldthaus, mener Gitte Løkkegaard

Tv-værten Christine Feldthaus er i fokus i dagens mediekommentar.
Tv-værten Christine Feldthaus er i fokus i dagens mediekommentar.

Normalt er det jo sådan, at man som mediekommentator vælger at skrive om udsendelser så aktuelle, som vores deadline tillader det. Men af forskellige lavpraktiske grunde måtte jeg, til denne kommentar lede efter materiale allerede mandag aften.

Normalt er det også sådan, at man selvfølgelig vælger at kigge på nye produktioner frem for genudsendelser, og mandag aften satte DR gang i to nye serier. Den første handlede om Jesper Skibby og hans dopinghistorie. Den anden en serie på ti har titlen: Jeg var der, som mandag handlede om EM i 1992, hvor vi ifølge programoversigten kunne følges med tidligere landsholdstræner Richard Møller Nielsen tilbage til Nya Ullevi Stadion i Sverige for at mindes.

Nu er det bare sådan, at jeg nærmest ikke magter at høre på flere cykelryttere, der går bodsgang og endnu mindre igen at svælge i den sommer, hvor vi satte os på fodboldherredømmet i Europa. Bevares, det var sjovt og stort dengang, men jeg synes altså snart, vi danskere skulle finde på noget andet at være nationalbevægede over her 21 år efter.

LÆS OGSÅ: Tømrersøn som bestseller

Jeg tjekkede derefter de andre kanaler for nye udsendelser, uden at noget rigtig bød sig til, og så var det, jeg tænkte: Godt så! Så er det tid til at offentliggøre den kærlighed, jeg alt for længe har gået alt for stille med: Jeg er forelsket i Christine Feldthaus!

Nu er det jo ikke sådan, at jeg går og er konstant forgabt, men hver gang jeg ser hende i mit fjernsyn, forelsker jeg mig på ny. Således også mandag aften, da hun i en genudsendelse af So F***ing special undersøgte single-og datingmarkedet og her havde inviteret sig selv til blandt andet flirtekursus for mænd og til single-folk-festival på Ærø.

På kurset sad hun så med sit totalt venlige smil og sin skraldlatter og råbte Vi er uovervindelige sammen med en flok mænd, der havde ondt i selvtilliden, og på Ærø snakkede hun lystigt med de mennesker, der kunne lide folkemusik og da ligeså godt kunne tage en flirt eller en kæreste med i købet, hvis prinsen eller prinsessen skulle vise sig.

Hvor end hun går, og hvem end hun møder, gør hun det med en usvigelig sikkerhed og en elegance, som jeg ikke mener findes magen til i dansk tv. Den personlige vært er en svær disciplin, som kun forekommer let, når talentet er der.

Det kræver en konstant balance mellem at investere sig selv og samtidig aldrig stjæle scenen fra de mennesker, det handler om. Det kan Feldthaus. Hendes sprog er stadigt overraskende, og hendes smil smelter ethvert forbehold hos de medvirkende. Det er simpelthen bare rigtig godt fjernsyn.

Hvis nogen spurgte mig, hvem jeg helst ville tilbringe en uge med på en øde ø af mennesker, jeg ikke kendte ville jeg uden tøven svare: Christine Feldthaus. Det kunne, for nu at bruge et par af hendes egne udtryk fra programmet i mandags, blive en knaldhamrende varm uge og det sjoveste, man kunne lave for penge med tøj på, og jeg er sikker på, hendes latter ville lokke solen frem fra skyerne over vores lille ø. Se det var da en kærlighedserklæring!

Gitte Løkkegaard er forfatter og journalist