Prøv avisen

Ærkebiskopper udfordrer afrikanske love mod homoseksualitet

Brevet er ikke kun et angreb på regeringer, men også de dele af det anglikanske kirkefællesskab, som har en uforsonlig holdning til homoseksuelle. Foto: Iris

Love mod homoseksuelle i afrikanske lande som Uganda og Nigeria bliver nu udfordret af ærkebiskopperne af Canterbury og York. De har udsendt et hyrdebrev om at elske alle Guds børn. Brevet kommer, samtidig med at ærkebiskop Justin Welby er på en tur rundt til fire afrikanske lande.

Brevet er ikke kun et angreb på regeringer, men også de dele af det anglikanske kirkefællesskab, som har en uforsonlig holdning til homoseksuelle.

At udstille som ofre og nedgøre de medmennesker, hvis følelser tilfældigvis er rettet mod personer af samme køn, er bandlyst hos os. Vi vil forsikre homoseksuelle personer om, at de er Guds børn, elsket og værdsat af Ham, og de fortjener det bedste, vi kan give dem, sjælesorg og venskab, hedder det i brevet, som er underskrevet af Justin Welby og John Sentamu.

LÆS OGSÅ: Kenya i oprør, efter at berømt forfatter erklærer sig homoseksuel

Brevet kommer, blot dage efter at Nigerias præsident, Goodluck Jonathan, underskrev en lov, hvor homoseksualitet straffes med fængsel i op til 14 år. En lov, som er indført med landets anglikanske kirkes velsignelse. Nigerias ærkebiskop, Nicholas Okoh, har været den mest markante afrikanske kirkeleder, som har fordømt homoseksualitet, fordi han mener, at homoseksualitet vil udløse Guds vrede.

I Uganda har regeringen også vedtaget en lov mod homoseksuelle, men landets præsident, Yoweri Museveni, har indtil videre nægtet at underskrive den.