Prøv avisen

10 af verdens klogeste mennesker

Garry Kasporov var kun 22 år, da han blev verdensmester i skak, og det gør ham til den yngste verdensmester nogensinde. I 2005 trak han sig tilbage fra skakverdenen og bruger i dag sin tid på politik og på at skrive. Har desuden stillet op til præsidentvalget i Rusland. Han er i dag 49 år og har en IQ på 190.

Med en IQ langt højere end gennemsnittet kan disse mænd og kvinder kalde sig nogle af verdens klogeste. Kig med her og se, hvad de har opnået

Ansat af NASA som 16-årig og verdens bedste til skak som 22-årig.

Det er, hvad nogle af de mest intelligente mennesker i verden kan skrive på deres cv. Med en IQ på over 140 adskiller de sig fra flertallet, og deres bedrifter taler derefter.

De fleste mennesker, godt halvtreds procent af befolkningen, har en IQ på mellem 90 og 110, mens kun 2,5 procent af befolkningen har en IQ på under 70. Endnu færre, cirka 0,5 procent har en IQ, der ligger over 140. De bliver betragtet som genier, men også de 2,5 procent af befolkningen, som har en IQ over 13O er overlegne i intelligens.

Kilde: commens.wikepedia.org og Huff Post

Allerede som to-årig kunne den amerikanske Terrence Tao regne, og som ni-årig modtog han matematikundervisning på universitetsniveau. Da han var 20 år, fik han en ph.d. fra Princeton University, og som 24-årig rykkede han fra skolebænken om bag katederet som den yngste professor nogensinde på det amerikanske UCLA universitet. Han er 37 år i dag og har publiceret mere end 230 afhandlinger.
Selv nogle af de klogeste mennesker er jaloux på den amerikanske Christopher Hirata. Med en IQ på 225 er han en af de klogeste i verden. Da han var 13 år gammel, vandt han guld ved en international fysik-olympiade, og som kun 16 år gammel arbejdede han for den amerikanske rumfartsadministration NASA. Som 22-årig fik han en ph.d. i astrofysik fra det anerkendte Princeton University. I dag er han 30 år gammel.
Sir Andrew Wiles er britisk matematiker og har løst verdens mest komplicerede regnstykke: "Fermat`s Last Theorem". Han har vundet i alt 15 priser inden for matematik og er blevet slået til ridder for hans bidrag til matematikken. Er i dag 59 år gammel og har en IQ på 170.
Den prisbelønnede skuespiller James Wood er ikke kun god til at stå på en scene, han har også en IQ på 180. I den amerikanske SAT prøve fik han topscore i stavning og matematik og fik et stipendium til MIT - "Massachusetts Institute of Technology". Han blev dog i stedet grebet af skuespillet og droppede derfor ud af skolen og vendte aldrig tilbage. Den 65-årig skuespiller har vundet tre Emmy`er og to "Academy Award" nomineringer.
Da Judit Polgar blot var 15 år gammel, blev hun stormester i skak og slog dermed den verdensberømte Bobby Fischer med en måned. Hun er 36 år og har en IQ på 170.
Selvom den 50-årige Rick Rosner har en IQ på 192, er han "bare" forfatter på tv-serier. Han har også været stripper og rulleskøjtetjener og har i det hele taget ikke et langt cv bag sig. Han er derfor et atypisk geni, men placerer sig alligevel som en af verdens mest intelligente.
Sammen med Bill Gates grundlagde Paul Allen Microsoft Corporation og er derfor en af dem, der virkelig har formået at vende sin intelligens til rigdom. Han har en formue på 14,2 millioner dollars og placerer sig dermed som den 48. mest velhavende person i verden. Den 59-årige succesrige forretningsmand har en IQ på 170.
Fire sprog kunne Kim Ung-Yong tale i en alder af bare to år, og som fire-årig tog han kurser på universitets-niveau. Og da han var otte år, blev han inviteret af NASA til at studere i USA og blev siden som teenager ansat af NASA. Med en IQ på 210 er han af i "Guiness Book Of World Records" blevet anerkendt som den klogeste i verden.
Navnet Stephen W. Hawking lyder nok velkendt for nogle. Han er nemlig den mand, som har hjulpet os til at forstå universets mystik gennem teoretiske afhandlinger og bøger.Og det på trods af, at han lider af den sjældne sygdom ALS (Amyotrofisk lateral sklerose), hvor nervecellerne i den forreste del af rygmarven og hjernebarken langsomt går til grunde. Den 70-årig amerikaner har en IQ på 160.