Prøv avisen

13 er dræbt under skyderi på flådecenter i Washington

Kilder siger, at skudmand er en tidligere Texas-borger. USA's kongres lukkes af på grund af skyderiet

Mindst 13 mennesker er dræbt under skyderi på et flådecenter i den amerikanske hovedstad, oplyser Washingtons borgmester Vincent Gray.

Kilder i det amerikanske forbundspoliti siger, at manden, der har affyret skuddene, er den 34-årige Aaron Alexis, der på et tidspunkt har boet i Texas, oplyser nyhedsbureauet Reuters.

Men motivet er ukendt til angrebet, der skete ikke langt fra USA's kongres.

Mens Washingtons flådecenter var omgivet af hundredvis af politifolk og marinesoldater, besluttede USA's senat at lukke forsamlingen og tilhørende bygninger.

Ingen ansatte må forlade stedet.

Det er stadig uafklaret, hvad der er hændt på flådecentret, der ligger tæt på den amerikanske kongres.

En gerningsmand er skudt og dræbt, men politiet sagde lidt tidligere, at man ledte efter yderligere to personer: En hvid mand og en cirka 50-årig sort mand, der begge havde været klædt i uniformslignende tøj.

Lidt senere meddelte Washingtons politi, at den hvide mand ikke længere var under mistanke.

Et enkelt ord har ikke været brugt: Terror.

Washingtons borgmester, Vincent Gray, kalder det en "isoleret episode", mens præsident Barack Obama omtaler det som "endnu et masseskyderi".

Der er endnu ikke overblik over, hvor mange der er såret, sagde Washingtons politichef, og politiet var mandag aften fortsat i gang med at gennemsøge flådecentret.

Hundredvis af politifolk, FBI-agenter, marinesoldater og særlige indsatsstyrker omringede området, da der mandag morgen (eftermiddag dansk tid) blev skudt inde på flådecentret, hvor 3000 mennesker arbejder.

Elitestyrker klædt i sort kampudstyr og stærkt bevæbnet trængte ind på området, og i luften hang der helikoptere, som ifølge CNN havde skarpskytter om bord.

Skyderiet stoppede kortvarigt alle flyafgange fra Washington-lufthavnen Reagan National Airport, der ligger få kilometer fra basen.

I den amerikanske kongres, der ligger i nærheden, fortalte politiet, at sikkerheden for de mange politikere øjeblikkeligt blev skærpet.

Normalt er flådestationen stærkt bevogtet, og der er ingen forklaring på, hvordan ukendte personer kunne slippe ind på området.

Flådecentret arbejder med udviklingen af flådefartøjer, taktisk planlægning og budgetstyring. Ingen bliver lukket ind, medmindre de har et officielt ærinde på stedet.

Man kan ikke på egen hånd gå rundt på etagerne i bygningerne, fordi det kræver koder og magnetkort at kunne bevæge sig gennem døre og trapper.