Prøv avisen

14 parterede lig efterladt i bil i Mexico

Narkokrigen mellem de mexicanske narkokarteller har krævet flere ofre. 11 mænd og tre kvinder er fundet dræbt

En lokal politimand gjorde torsdag et uhyggeligt fund i den nordøstlige del af Mexico.

I et efterladt køretøj lå 14 parterede lig, heriblandt 11 mænd og tre kvinder, som formentlig er blevet offer for den verserende krig mellem narkokartellerne i landet. Det oplyser de lokale anklagemyndigheder.

På gerningsstedet lå desuden en seddel med en besked fra drabsmændene, men politiet ønsker ikke at oplyse, hvad der står.

Torsdagens makabre fund i byen Ciudad Mante minder om en episode for knap en måned siden, hvor mexicanske betjente fandt 18 lig i to forladte køretøjer uden for landets næststørste by, Guadalajara. Alle havde fået hovedet hugget af.

Her var enkelte ofre så svært tilredt, at det ikke var muligt at fastslå, om der var tale om kvinder eller mænd, og nogle af ligene havde desuden været frosset ned, inden de blev efterladt.

Ved ofrene var efterladt en seddel, som var signeret af det berygtede narkokartel Zeta, som er beskyldt for at stå bag nogle af de værste grusomheder i den mexicanske narkokrig.

Siden Mexicos præsident Felipe Calderon i december 2006 erklærede narkokartellerne krig, er mere end 50.000 mennesker omkommet i kampe, der involverer både de kriminelle netværk og landets sikkerhedsstyrker.

Titusindvis af politibetjente og soldater er med til at udkæmpe narkokrigen. Mexicos narkokrig har sit udspring i strid om territorium mellem forskellige karteller og grupper, der både gør sig i narko, kidnapning, afpresning og menneskehandel.