19 børn dræbt i massakre: Hvornår vil USA stå op imod våbenlobbyen?

18-årig gerningsmand brød ind på skole og dræbte mindst 19 børn i 2.-4. klasse. Massakren har rystet amerikanerne, der nu står over for endnu en debat om landets lempelige våbenlove

Borgere i byen Uvalde i Texas var i chok tirsdag, da en 18-årig gerningsmand skød og dræbte mindst 19 børn og to voksne på en skole i byen.
Borgere i byen Uvalde i Texas var i chok tirsdag, da en 18-årig gerningsmand skød og dræbte mindst 19 børn og to voksne på en skole i byen. Foto: Marco Bello/Reuters/Ritzau Scanpix.

På sin 18 års fødselsdag i sidste uge købte gerningsmanden Salvador Ramos lovligt to kampgeværer. Tirsdag brugte han dem til at skyde og dræbe mindst 19 børn og to voksne på en skole i byen Uvalde i den amerikanske delstat Texas. Skolen var for elever i 2.-4. klasse.

Gerningsmanden blev ifølge de første meldinger dræbt af en grænsebetjent fra en eliteenhed, der løb ind på skolen og skød den 18-årige, der bar en skudsikker vest. Betjenten blev ifølge mediet Fox News selv såret i benet under skudduellen.