Prøv avisen

2.180.000.000 troende: Hver tredje er i dag kristen

Kristendom er stadig den mest udbredte religion i verden. Men hvor i verden, de kristne befinder sig, har ændret sig. - Foto: Foto:Valerie Genin/colourbox.com

Over to milliarder mennesker er kristne, ifølge amerikansk undersøgelse. Men de kristne er ikke længere, hvor de hidtil har været

Ud af klodens anslåede befolkning på 6,9 milliarder mennesker er næsten en tredjedel, eller 2,18 milliarder, kristne. Dermed er andelen af kristne uændret sammenlignet med for 100 år siden, ifølge en undersøgelse lavet af Pew Research Center i USA.

QUIZ: Hvor meget ved du om global kristendom?

Forskellen er, at kristendommen i dag er spredt mere ud over klodens kontinenter end tilfældet var i 1910, da totredjedele af samtlige kristne opholdt sig i Europa.

DOKUMENTATION: Læs rapporten her

USA, Brasilien og Mexico ligger øverst på listen over lande med flest kristne. I Europa indtager Rusland førstepladsen, men Filippinerne og Nigeria topper i henholdsvis Asien og Afrika.

- Kristendommen er i dag, i modsætning til for 100 år siden, virkelig en global trosretning, konstaterer Pew Research Center i undersøgelsen "Global Christianity".

LÆS OGSÅ: Kina: Verdens hurtigste kristne vækst

Halvdelen af alle kristne er katolikker, mens protestanter udgør 36,7 procent og 11,9 procent er ortodokse, ifølge undersøgelsen.

Næsten 37 procent lever i Nord- og Sydamerika, 26 procent i Europa, 23,6 procent i landene syd for Sahara og 13,1 procent i Asien. Kun 0,6 procent af klodens kristne befolkning lever i Nordafrika og Mellemøsten.

LÆS OGSÅ: Her er verdens værste lande for kristne

Tidligere i år estimerede Pew Research Center klodens muslimske befolkning til at være på 1,6 milliarder, og skønnede en stigning med cirka 35 procent til 2,2 milliarder muslimer inden 2030.

QUIZ: Hvor meget ved du om global kristendom?