Prøv avisen

Benghazi-kampe dræber mindst 79 mennesker

Dødstallet bliver ved med at stige efter fredagens sammenstød i Libyen. Flere angreb er på vej, lyder det.

79 mennesker har nu mistet livet efter de blodige kampe i den libyske by Benghazi, hvor oprøret mod landets tidligere leder Muammar Gaddafi tog fart i 2011. 141 mennesker er såret, lyder det ifølge de seneste officielle tal fra sundhedsmyndighederne.

Kampene brød ud fredag mellem islamistiske militante og en væbnet styrke ledet af den tidligere general Khalifa Haftar, da soldater fra Haftars selvudnævnte Libyens Nationale Hær bombede militærbaser, hvor militante islamister holder til.

Eks-generalen forsøger angiveligt at jage islamisterne ud af byen. Libyens stående hær har afvist, at den har taget del i kampene.

Khalifa Haftar opfordrede lørdag civile i det vestlige Benghazi til at forlade byen, da han varsler nye angreb. Flere indbyggere tog truslen alvorlig og kørte væk fra Benghazi.

- Vi har startet denne kamp og vil fortsætte, indtil vi har nået vores mål, lyder det fra Haftar ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Libyen har været plaget af uro siden oprøret, der væltede Muammar Gaddafi i 2011 under massiv støtte fra en vestlig alliance med deltagelse af blandt andet danske kampfly.

Myndighederne i Libyen har svært ved at genetablere kontrollen i det nordafrikanske land, der er plaget af store interne magtkampe, og overgangsregeringen har flere gange truet med at gå af, hvis ikke den får videre magtbeføjelser.

I september 2012 blev fire mennesker, heriblandt USA's ambassadør i Libyen, dræbt i et angreb på det amerikanske konsulat i Benghazi.