Nye israelske bosættelser efter palæstinensisk regering

Israel afslører planer om knap 1500 nye bosætter-hjem oven på dannelsen af en palæstinensisk enhedsregering.

Kun 72 timer efter den nye palæstinensiske enhedsregering blev taget i ed, afslører israelerne nu, at de har planer om at bygge omkring 1500 nye bosætter-hjem.

400 af boligerne skal angiveligt bygges i det palæstinensiske område i Østjerusalem, mens resten skal bygges på Vestbredden.

Ifølge den israelske boligminister, Uri Ariel, er det "en passende zionistisk reaktion på oprettelsen af den palæstinensiske terror-regering".

- Jeg er sikker på, at dette kun er begyndelsen, tilføjer han ifølge AFP.

Efter syv års politisk splittelse mellem palæstinenserne i Gazastriben og på Vestbredden tog præsidenten for Det Palæstinensiske Selvstyre, Mahmoud Abbas, mandag en ny enhedsregering i ed.

Regeringen består af 17 ministre - fem af dem fra Gaza. Den bliver ledet af premierminister Rami Hamdallah.

Den nye forbrødring mellem det islamistiske Hamas og det moderate Fatah har mødt kraftig modstand i Israel, der altså nu reagerer ved at give tilladelse til en ny omgang af de omdiskuterede bosættelser.

Den israelske reaktion falder ikke i god jord hos EU's udenrigspolitiske chef, Catherine Ashton. Hun erklærer sig i en pressemeddelelse "skuffet" over de israelske myndigheders beslutning.

- Vi opfordrer de israelske myndigheder til at trække denne beslutning tilbage - og til at lægge alle kræfter i arbejdet med at få en hurtig genoptagelse af fredsforhandlingerne, siger Ashton.

- Det, der lige nu er behov for, er konstruktivt engagement, så vi kan få skabt et gunstigt klima for en genoptagelse af fredsforhandlingerne.