Med Hitler i kamp mod Israel

Jødehad vokser frem på internettet i Tyskland. ”Vi iagttager med stor bekymring, at en antisemitisk holdning er ved at få overtaget især i de sociale medier," siger lederen af Det Tyrkiske Samfund i Tyskland

Gaza-konflikten fremvirker had mod jøder på internettet og de sociale medier i Tyskland.
Gaza-konflikten fremvirker had mod jøder på internettet og de sociale medier i Tyskland. Foto: Madji Fathi.

Gaza-konflikten mellem Israel og Hamas har skabt en storm af antisemitiske kommentarer på internettet i Tyskland. Nogle går endda så vidt, at de roser Hitler, fordi han ville udrydde jøderne.

For eksempel er der på en lille kommunistisk organisation, Linksjugend Solids, internetside blevet offentliggjort billeder af Hitler ledsaget af antisemitiske tekster som for eksempel: ”Jeg kunne have dræbt alle jøder, men jeg har ladet nogle leve for at vise jer, hvorfor jeg dræbte dem.” Cirka 60 personer har angivet, at de kunne lide både billede og tekst.

Gruppen har efter presseomtale fjernet billede og tekst fra siden og tager afstand fra det antisemitiske indhold i en pressemeddelelse. Links-jugend Solid understreger, at billederne ikke stammer fra medlemmer af organisationen, og at den er modstander af alle former for racisme.

Indvandrerorganisationen Det Tyrkiske Samfund i Tyskland har også reageret. Organisationen, der hovedsageligt har muslimske medlemmer, tager jøderne i forsvar.

I en pressemeddelelse siger lederen af Det Tyrkiske Samfund i Tyskland, Gökay Sofuoglu:

”Vi iagttager med stor bekymring, at en antisemitisk holdning er ved at få overtaget især i de sociale medier, og at folk oftere og oftere erklærer Hitlers gerninger for legale. Vi fordømmer de krigeriske handlinger i Gaza og mordet på civilister og kræver en hurtig afslutning på konflikten. Men det er uacceptabelt og burde forbydes, at Hitlers masseudryddelsespraksis i stigende grad hyldes og legitimeres. Det Tyrkiske Samfund i Tyskland vil fortsat gøre alt for, at de skrækkelige gerninger, der har fundet sted i Tysklands historie, ikke gentager sig.”

Organisationen forlanger, at der øjeblikkeligt indføres et forbud mod forherligende billeder af og tekster om Hitler på internettet.

Tyskland er langtfra det eneste land, hvor striden mellem Israel og Gazastriben har fremkaldt antisemitiske reaktioner på internettet. For eksempel er popsangeren Yildiz Tilbe blevet voldsomt kritiseret i Tyrkiet, fordi hun på Twitter har skrevet:

”Om Gud vil, vil der igen være muslimer, som kan gøre en ende på disse jøder. Gud velsigne Hitler.”