Over 3000 er døde under ebolaepidemien i Vestafrika

Antallet af døde under ebolaepidemi i Vestafrika er steget til 3091. Antallet af tilfælde er på mindst 6574.

Antallet af døde under ebolaepidemien i Vestafrika er steget til mindst 3091, mens antallet af registrerede mistænkte eller bekræftede tilfælde er opgjort til i alt 6574, siger Verdenssundhedsorganistionen WHO.

Liberia har registreret 1830 dødsfald, hvilket er tre gange så mange som i både Guinea og Sierra Leone, som er de to næstmest ramte lande.

Udbruddet af ebola, der begyndte i et afsides beliggende område af Guinea, har spredt sig til store dele af Liberia og Sierra Leone, og eksperter advarer om, at titusinder kan dø.

WHO meddeler fredag aften, at Liberia har seks bekræftede dødsfald af sygdommen nær grænsen til Elfenbenskysten i et område, hvor der ikke tidligere har været ebola.

Også distriktet Kindia i Guinea har meldt om et første tilfælde af sygdommen.

I Nigeria og Senegal har der til gengæld ikke været nye tilfælde i de seneste to uger.

USA's præsident, Barack Obama, har advaret om, at sygdommen "kan føre til en humanitær katastrofe hen over hele regionen".

- Vi gør ikke nok. Der er stadig et betydeligt misforhold mellem, hvor vi er, og hvor vi er nødt til at være i indsatsen mod ebola-udbruddet i Vestafrika, sagde den amerikanske præsident torsdag i FN's Generalforsamling.

WHO vurderede tidligere på ugen, at antallet af smittede frem til november kan være nået op på 20.000. Amerikanske eksperter frygter, at mellem 550.000 og 1,4 millioner kan være blevet smittet til januar i Vestafrika, hvis der ikke gøres noget.

Ebola medfører alvorlige blødninger. Smitten overføres gennem kontakt med blod og andre kropsvæsker.