Cubanske læger sendes ind i kampen mod ebola

Flere hundrede cubanske sundhedsarbejdere skal udstationeres i Vestafrika og være med til at bekæmpe ebola.

Cuba vil sende yderligere cirka 300 læger og sygeplejersker til de vestafrikanske lande, som hærges af den værste ebola-epidemi nogensinde.

I forvejen ventes 162 cubanske læger og sygeplejersker i begyndelsen af oktober at ankomme til Sierra Leone, der sammen med Guinea og Liberia er hårdest ramt af ebola.

Det første hold af sundhedsarbejdere er under vejledning af internationale eksperter ved at forberede sig på deres mission på et hospital i Havana, der er kendt for sin ekspertise i behandling af tropesygdomme.

Den øvrige gruppe på 296 læger og sygeplejersker skal udstationeres i Liberia og Guinea, skriver det officielle cubanske nyhedsbureau Prensa Latina fredag.

Trods sin dårlige økonomi er Cuba berømt for at have et sundhedsvæsen af høj kvalitet efter latinamerikansk målestok. Flere tusinde cubanske læger har således i årevis været udsendt til andre lande som for eksempel Venezuela.

I alt er over 50.000 læger og sygeplejersker fra Cuba udsendt på hospitaler og klinikker i 66 lande rundt om i verden. Deriblandt over 4000 i 32 afrikanske lande.

Cubas oversøiske indsats er del af et "medicinsk" diplomati og en vigtig indtægtskilde for det kommunistiske styre i landet. Cuba uddanner også mange udenlandske medicinstuderende.

Ebola-epidemien, der begyndte i en afsidesliggende del af Guinea i marts, har siden spredt sig til Liberia, Sierra Leone, Senegal og Nigeria.

Verdenssundhedsorganisationen WHO meddelte fredag, at dødstallet fra udbruddet nu er på mindst 3091.