Religionsfrihed til doms i USA's højesteret

USA's højesteret åbnede i går en ny sæson. Domstolen skal blandt andet behandle to sager om religiøs diskrimination

Tøjkæden Abercormbie and Fitch beskyldes for at nægte at ansætte en ung medarbejder, alene fordi hun bar hovedtørklæde.
Tøjkæden Abercormbie and Fitch beskyldes for at nægte at ansætte en ung medarbejder, alene fordi hun bar hovedtørklæde. Foto: Benoit Tessier.

USA's højesteret har to sager om religionsfrihed på arbejdsprogrammet i domstolens kommende sæson, der blev taget hul på i går i Was-hington. Som altid den første mandag i oktober måned.

I den ene sag skal domstolen afgøre, hvor grænserne går for arbejdsgiveres ansvar for at undgå religiøs diskrimination, og i den anden vil den tage stilling til, om fængslers forbud mod ansigtsbehåring krænker fangers religonsfrihed.

Sagen om religiøs diskrimination på arbejdspladsen omhandler teenagetøjkæden Abercrombie & Fitch, der beskyldes for at have nægtet at ansætte en ung salgsmedarbejder alene fordi, at hun som muslim går med hovedtørklæde. Kvinden, den dengang 17-årige Samantha Elauf, blev efter en jobsamtale i 2008 anbefalet til stillingen af butikslederen i Tulsa i den midtvestlige delstat Oklahoma, men ansættelsen blev blokeret, da en overordnet chef hørte om tørklædet. Kædens omfattende regler for de ansattes stil og beklædning tillader ikke, at salgsmedarbejderne går med hovedbeklædning.

Sagen er principiel og bliver tæt fulgt af arbejdsmarkedets parter. USA har strenge love imod religiøs diskrimination på arbejdsmarkedet, og den kommende højesteretssag vil klarlægge, hvordan arbejdsgivere skal forholde sig til påbuddene om at tage hensyn til medarbejderes religiøse praksisser.

Samantha Elauf gjorde det ikke klart under ansættelsesprocessen, at hun bærer tørklæde af religiøse hensyn, og domstolen skal nu tage stilling til, hvorvidt det er arbejdsgivers eller arbejdstagers ansvar at sikre imod religiøs diskrimination.

Samantha Elaufs sag blev taget op af regeringskommissionen US Equal Employment Opportunity Commission, EEOC, hvis rolle er at håndhæve love imod diskrimination på arbejdsmarkedet. Kommissionen fremfører, at loven mod religiøs diskrimination indeholder et stort smuthul, hvis arbejdsgivere kun behøver at følge den, når de utvetydigt gøres opmærksomme på en persons religiøse tro.

Sagen om fangers religionsfrihed er udløst af en kontrovers i delstaten Arkansas, hvor en muslimsk konvertit, Gregory Holt, kræver retten til at anlægge et centimeterlangt skæg i overensstemmelse med hans tro. Myndighederne fremfører, at ansigtsbehåring udgør en fare for sikkerheden, idet det kan hjælpe fanger med at skjule ting i kinderne og med hurtigt at ændre udseende efter en flugt. Juraeksperter vurderer, at Holt, der afsoner en livstidsdom, har gode chancer for en sejr i h øjesteret.

Højesteret tager i det hele taget en række opsigtsvækkende sager op i den nye sæson, der varer frem til næste sommer. Kontroversen inkluderer ytringsfriheden på sociale medier som Facebook, gravides rettigheder på arbejdspladsen og diskrimination på boligmarkedet. Afgørelser i alle sager for højesteret i år forventes offentliggjort i slutningen af juni.