Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Otte kvinder er døde efter massesterilisering i Indien

Mange kvinder er indlagt i kritisk tilstand efter at være blevet steriliseret.

Mindst otte kvinder i det centrale Indien er døde, og snesevis andre er indlagt efter en statskontrolleret massesterilisering. Flere af de indlagte kvinder er i kritisk tilstand.

- Siden mandag er otte kvinder døde, og 64 andre er indlagt på forskellige hospitaler, siger Sonmani Borah, en statsembedsmand fra Bilaspur-distriktet, hvor steriliseringen af de mange kvinder fandt sted i weekenden.

Nyhedsudsendelser viser optagelser af kvinder, der på bårer i hast bliver bragt ind på hospitaler ledsaget af pårørende. Mange af de over 80 kvinder, som lørdag blev steriliseret i delstaten Chhattisgarh, fik det dårligt kort tid efter.

I løbet af mandagen strømmede det ind med beretninger fra flere af de opererede kvinder om nedsat puls, opkastning og andre dårligdomme.

Ifølge Borah vil myndighederne nu undersøge den tragiske hændelse.

Lokalregeringer i Indien tilbyde ofte gaver som biler eller hvidevarer til par, der indvilger i at lade sig sterilisere. Myndighederne forsøger gennem massesteriliseringer at dæmpe befolkningstilvæksten. Der er over én milliard indbyggere i landet.