Israel: Hamas planlagde at dræbe vores udenrigsminister

Avigdor Lieberman skulle have været målet for et attentat under sommerens krig mellem Hamas og Israel i Gaza.

Under den tilspidsede situation mellem Israel og den palæstinensiske bevægelse Hamas i sommer, planlagde Hamas at dræbe Israels udenrigsminister, Avigdor Lieberman, i et attentat.

Det oplyser den israelske sikkerhedstjeneste Shin Bet i en meddelelse torsdag ifølge avisen Haaretz.

Flere medlemmer af Hamas er de seneste uger blevet anholdt og tiltalt ved en militærdomstol for at have lagt planer om at anskaffe sig RPG-raketter og angribe Liebermans bilkortege.

Angrebet skulle ifølge Shin Bet have sendt en advarsel til Israel om, at landet skulle indstille sine bombardementer i Gazastriben, der var centrum for sommerens blodige konflikt, hvor over 2000 mennesker blev dræbt.

I alt fire palæstinensere fra Bethlehem er blevet sigtet ved en militærdomstol for det planlagte angreb.

Hamas-cellen er ifølge den israelske sikkerhedstjeneste blevet optrævlet over den seneste uge, men først torsdag kommer det til offentlighedens kendskab.

Avigdor Lieberman fra det højrenationale parti Yisrael Beitenu betegnes som en hardliner over for Hamas og palæstinenserne i selvstyreområderne på Vestbredden og Gazastriben.

Ifølge Shin Bet var Hamas-cellen ledet af Ibrahim Zir, en Hamas-aktivist fra Harmala på Vestbredden. Han har tidligere siddet fængslet i Israel for at være medlem af Hamas og for at have begået "undergravende virksomhed".

Han havde angiveligt fået sin bror og to andre mænd med på planen.

Israel og palæstinenserne blev enige om en våbenhvile 26. august. Den satte en stopper for 50 dages blodige uroligheder, hvor 2140 palæstinensere og 73 israelere mistede livet hen over sommeren.

Det har imidlertid i den senere tid virket som om, at spændingerne er ved at blusse op igen i særligt den østlige del af Jerusalem, hvor israelske myndigheder har annekteret og for nylig igen besluttet at opføre bosættelser i det palæstinensiske område.