Prøv avisen

400 rabbinere til TV-station: I misbruger Holocaust

400 rabbinere kritiserer i en helsides annonce i The Wall Street Journal nyhedskanalen Fox News for at udvande Holocaust og nazismen som begreber. Her ses et minde for en tysk synagoge, der blev ødelagt af nazisterne i 1938.

400 rabbinere kritiserer i en helsides annonce i The Wall Street Journal nyhedskanalen Fox News for at udvande Holocaust og nazismen som begreber

På den internationale mindedag for Holocaust-ofrene, torsdag den 27. januar, kritiserede 400 rabbinere i et åbent brev til medie-mogul og ejer af Fox News, Rupert Murdoch, den amerikanske nyhedskanal for gentagne gange at have anvendt upassende referencer til Holocaust og nazisterne.

Kritikken rettes særligt mod Roger Ailes, der er formand for Fox News Channel samt mod den kontroversielle højrefløjskommentator Glenn Beck.

I brevet opfordres Murdoch til at gribe ind overfor Ailes og Beck, med henvisning til deres gentagne referencer til nazisterne og Holocaust.
"Vi deler en tro på, at Holocaust selvfølgelig kan og bør diskuteres passende i medierne. Men det er ikke det, vi har set på Fox News", står der blandt andet i brevet.

LÆS OGSÅ:Auschwitz-dag: "Jeg var sådan en, der kunne forfølges"

Ifølge rabbinerne har TV-værten Beck anvendt: utallige referencer til Holocaust og nazisterne i sin karakteristik af mennesker, han er uenig med.

"I den nuværende ophedede borgerlige politiske debat, bliver meget tolereret og ignoreret eller afvist lyder det i brevet.

Men du mindsker erindringen om og betydningen af Holocaust, når du bruger den til at miskreditere enhver person eller organisation, du er uenig med. Det er, hvad Fox News har gjort i de seneste uger og det er ikke kun 'venstreorienterede rabbinere der tror det

Brevet er underskrevet af 400 rabbinere, der blandt andre tæller lederrepræsentanter fra samtlige grene inden for jødedommen i USA.

Den jødiske sammenslutning valgte at lade kritikken falde på den FN-udnævnte Holocaust Remembrance Day, den 27. januar, herhjemme kendt som Auschwitz-dagen.

Rabbinerne anvendte desuden et helt særlig medie til at bringe deres opfordring i, nemlig en af Murdochs egne aviser, The Wall Street Journal.

Ifølge engelske The Guardian blev brevet bragt på en helsides annonceplads til en pris på mindst $100.000.