Prøv avisen

66-årig kvinde skal være mor

En 66-årig kvinde er højgravid med sit første barn. -

Jeg ved, der er nogen, der ikke vil forstå det, men jeg er ligeglad, siger højgravid britisk kvinde, der vil være tæt på 80, når hendes barn bliver teenager

- Jeg skal ikke forsvare, hvad jeg har gjort. Det er mellem mig og min baby og ingen andre. Jeg er overrasket over, at det, at jeg skal have en baby, overhovedet interesserer nogen.

Sådan lyder det fra 66-årige Elizabeth Adeney fra Storbritannien, der er højgravid og skal føde sit første barn ved kejsersnit i næste måned. Hun er blevet gravid gennem fertilitetsbehandling i Ukraine med brug af donoræg, skriver den britiske avis The Mirror.

Imod naturen
Oplysningen om, at en 66-årig kvinde skal være mor, har sparket gang i en debat om, hvor gammel man kan være, når man sætter børn i verden.

Fertilitetsekspert og professor Severino Antinori mener, at kvindens barn risikerer at få psykiske problemer.

- Jeg respekterer valget ud fra et medicinsk synspunkt, men jeg mener, at alt over 63 år er risikabelt, fordi man ikke kan garantere, at barnet vil have en mor eller en familie, siger han.

Professor Antinori hjalp for godt tre år siden en 62-årig kvinde med at blive gravid.

En kristen gruppe, der arbejder for at sikre etisk reproduktion, er også på banen.

- Vi er nødt til at tænke på det nyfødte barn, hvis mor er 66 år, og overveje, om det er det bedste. Naturen siger, at det er det ikke, lyder det fra gruppen.

Klarer sig selv
Den 66-årige kvinde, der tilbringer hver januar måned i en lejlighed i den sydafrikanske by Cape Town, har tidligere været gift, men lever nu alene. Det bekymrer hende dog ikke.

- Jeg er ligeglad med, at jeg er alene. Jeg kan sagtens klare mig selv. Det har jeg gjort i flere år. Det bliver bare mig og min baby. Jeg ved, der er nogen, der ikke vil forstå det, men jeg er ligeglad, siger Elizabeth Adeney.

Det britiske sundhedssystem anbefaler ikke fertilitetsbehandling til kvinder over 40, og de fleste klinikker vil ikke give behandling til kvinder over 50.

En 66-årig kvinde er højgravid med sit første barn. - Foto: .

Andre læser lige nu