Prøv avisen

670 soldater savnes efter jihadist-angreb i Nigeria

Nigerianske skolepiger venter på at mødes med Nigerias præsident, Muhammadu Buhari, i Abuja, efter at de blev sat fri i marts. De blev bortført af Boko Haram fra deres skoler i det nordøstlige Nigeria. Mange elever i området nægter at vende tilbage på grund af frygt for Boko Haram. Foto: Philip Ojisua (arkiv)/Ritzau Scanpix

De militante islamister i gruppen Boko Haram i Nigeria har stormet en militærbase. Næsten 700 soldater savnes.

Den voldelige islamistiske gruppe Boko Haram har løbet en militærbase over ende i den nordøstlige del af landet. Det siger sikkerhedskilder i Nigeria.

Kilderne siger, at der på basen var 734 soldater. Den øverstkommanderende er sammen med 63 soldater nået frem til byen Geidam 60 kilometer væk.

Men der savnes 670 soldater efter angrebet, der fandt sted i delstaten Yobe.

Angrebet på basen skete lørdag aften. Det kom, mindre end 24 timer efter at Boko Haram havde angrebet en militærkonvoj i delstaten Borno, der er nabo til Yobe.

23 soldater savnes fra angrebet på konvojen, og nogle køretøjer er også væk.

- Boko Haram-terrorister angreb tropper fra den 81. Fremskudte Brigade i Jili landsbyen i Geidam-distriktet. Terroristerne kom i stort antal omkring klokken 19.30 og løb basen over ende efter en heftig kamp, der sluttede klokken 21.10, siger militærkilden, der vil være anonym.

Det er ikke klart, hvad der er sket med de savnede soldater.

En leder fra en lokal milits, der bekæmper Boko Haram, siger, at der er tab blandt soldaterne, men han har ikke noget tal.

Boko Haram har tidligere erklæret, at den støtter Islamisk Stat.

Gruppen indledte sit islamistiske oprør i det nordlige Nigeria i 2009. Militsfolk har blandt andet angrebet skoler og kirker og myrdet løs blandt civile.

Det menes, at Boko Haram siden 2009 har dræbt mindst 20.000 mennesker.

Flere end to millioner mennesker er tvunget væk fra deres hjem.

/ritzau/AFP