Prøv avisen

82 fængslet for at planlægge terror mod OL

Kina har fænglset 82 formodede terrorister forud for OL. - Foto: stock.xchng

Kina har det seneste halve år buret 82 formodede terrorister inde og dermed forhindret fem terrorgrupper i at slå til mod OL, siger de kinesiske myndigheder

I alt 82 mennesker er det seneste halve år blevet spærret inde af de kinesiske myndigheder med mistanke om, at de ville udføre terroraktioner rettet mod De Olympiske Lege, som om mindre end en måned begynder i hovedstaden Beijing.

Ifølge myndighederne er samtlige 82 blevet anholdt i den urolige Xinjiang-provins, hvor en stor del af indbyggerne er muslimer. De kaldes uighurerne, og centralregeringen i Beijing beskylder dem for at ville løsrive sig og oprette en selvstændig stat ved navn Øst-Turkestan.

Det benægter uighurerne og siger, at de kinesiske myndigheder benytter OL som undskyldning for at slå ned på de kræfter i regionen, som blot kræver mere selvstyre og medbestemmelse.

Både blandt uighurere og tibetanere og flere andre af Kinas etniske mindretal er der stigende frustration over han-kinesernes stærkere og stærkere økonomiske og kulturelle dominans.