Prøv avisen

Adventister franarret millioner

Medlemmer af syvende dags adventisterne i London udnyttede menighedens tillid og franarrede dem millioner. Foto: stock.xchng.

Udsigten til at få deres investering tilbage 25 gange, var for stor en fristelse for en række medlemmer af syvende dags adventisterne

Få din investering tilbage 25 gange. Tilbuddet lød for godt til at være sandt alligevel hoppede mere end 1000 medlemmer af syvende dags adventisterne i London på det gode tilbud, som fire unge medlemmer af menigheden kom med.

De fire brugte deres fælles religion til at lokke kirkegængerne til at investere i det lovende projekt. Manden bag var 24-årige Lindan Mangena, som havde forladt universitetet. Men til menigheden fortalte han, at han var bankmand og arbejdede i Londons finansdistrikt. Historien var så overbevisende, at de øvrige medlemmer af menigheden, som primært findes blandt Londons sorte befolkning, samlet betroede de fire op mod 35 millioner kroner. Sagen bliver for tiden oprullet ved retten i London.

Her fortalte anklageren, ifølge avisen The Times, at pengene kom ind i så store mængder, at de fire bagmænd i aldersgruppen 24 til 31 år blev nødt til at købe en automatisk pengetæller for at kunne følge med.

Pengene blev investeret ikke i et profitabelt projekt for investorerne men i dyre lejligheder, luksusbiler og rejser. De fire bagmænd kan se frem til en tur i fængsel, mens de mange håbefulde medlemmer af menigheden kun har de tabte talenter.

norum@kristeligt-dagblad.dk