Aktiv dødshjælp vinder frem i USA

”Over 75 procent af befolkningen støtter aktiv dødshjælp. Svigter vi de lidende, den svækkede og dennes ...

Ifølge en Gallup-måling fra maj i år går 69 procent af amerikanerne ind for aktiv dødshjælp. Foto: Nima Stock/Polfoto

Den amerikanske hovedstad, Washington D.C., har godkendt et lovforslag om at legalisere aktiv dødshjælp

Uhelbredeligt syge patienter i USA’s hovedstad, Washing-ton, kan måske allerede fra oktober næste år få ordineret dødelig medicin, efter at et lovforslag om aktiv dødshjælp er blevet godkendt. Det er dog endnu usikkert, om Kongressen, der kontrolleres af Republikanerne, vil modsætte sig loven.

Ifølge den amerikanske avis The Washington Post håber modstandere af loven netop på, at det er det, Kongressen vil gøre. Også selvom ingen kongresmedlemmer umiddelbart havde nogen kommentarer til, at lovforslaget var blevet godkendt. Lovforslaget skal nu igennem en 30 dages gennemgang, hvor det kan ændres eller helt forkastes. Selvom det sjældent sker, har Kongressen mulighed for at blokere for love, der vedtages i distriktet Columbia, som dækker de centrale dele af byen Washington.

Undlader Kongressen at sætte foden ned, indføres loven om aktiv dødshjælp efter samme model som i delstaten Oregon. Det betyder, at patienter med maksimalt seks måneder tilbage at leve i kan få ordineret dødelig medicin, og at patienten selv skal indtage medicinen. Loven er dermed mere restriktiv end i flere andre lande, der har

Læs artiklen til ende
Læs alle artikler og få papiravisen fredag og lørdag i 4 uger. Tilbuddet er gratis og uden binding.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.