Prøv avisen

Aktivister: IS opfordrer til at kvæle handicappede børn

Islamisk Stat opfordrer til at dræbe børn med handicap, lyder det fra den irakiske aktivistgruppe Mosul Eye. Oplysningen er ikke bekræftet af andre medier, men Mosul Eye er før blevet citeret af en række seriøse medier. Billedet er fra en video udsendt af Mosul Eye. Foto: Skærmbillede

Ifølge irakisk aktivistgruppe har terrorbevægelsen Islamisk Stat udstedt en fatwa, som tillader at dræbe børn med Downs syndrom og andre handicap

Islamisk Stat har ry for at myrde religiøse mindretal og andre grupper, som terrorbevægelsen ikke bryder sig om, og nu er turen angiveligt kommet til handicappede børn.

Ifølge den irakiske aktivistgruppe Mosul Eye har terroristerne udstedt en fatwa – et religiøst dekret – som tillader at myrde børn med Downs syndrom og andre handicap.

I Islamisk Stats højborge i Syrien og det nordlige Irak er adskillige spædbørn allerede blevet dræbt ved kvælning eller en dødelig indsprøjtning, lyder det fra aktivistgruppen.

”Gennem overvågning og ved at følge dødsfald blandt børn med Downs syndrom og medfødte misdannelser var vi i stand til at finde ud af, at IS’ sharia-råd har udstedt en ’mundtlig fatwa’ til dets medlemmer og givet dem tilladelse til at ’dræbe nyfødte med Downs syndrom og medfødte misdannelser samt handicappede børn’.”

Mosul Eye er umiddelbart den eneste kilde, der hævder, at IS dræber børn med Downs syndrom.

Derfor vides det ikke med sikkerhed, om oplysningen er rigtig, påpeger Deniz Serinci, historiker og forfatter til bogen ”Terrorens kalifat – et indblik i Islamisk Stat”.

”Når man ser på IS’ generalieblad, kan stort set alt dog lade sig gøre, og der er ikke mange grænser for, hvad de kan finde på at gøre og dræbe af mennesker,” siger han og påpeger desuden, at Mosul Eye tidligere er blevet citeret i en række seriøse udenlandske medier.

Han påpeger også, at Islamisk Stat tidligere har kidnappet cirka 6000 kvinder fra yazidi-mindretallet og solgt mange af dem som sexslaver.

”Det kom bag på hele verden, at de pludselig løslod en masse af dem i januar 2015. Det gjorde de jo netop, fordi mange af de løsladte yazidi-gidsler var handikappede og dermed en byrde for IS. På samme måde kan IS godt have opfattet børn med Downs syndrom som en byrde,” siger han.