Prøv avisen

Amerikanskstøttet gruppe har fundet massegrav i Syrien

Civile evakueret fra Islamisk Stat i Baghouz i den syriske provins Deir al-Zor af de amerikansk støttede Syriens Demokratiske Styrker. En massegrav er blevet fundet i den syriske provin i et område, som indtil for nylig blev kontrolleret af Islamisk Stat. De dræbte, hvoraf mange er kvinder, menes at være yazidier, som islamisterne havde gjort til deres slaver. Foto: Delil Souleiman/Ritzau Scanpix

De dræbte, hvoraf mange er kvinder, menes at være yazidier, som islamisterne havde gjort til deres slaver.

En massegrav er blevet fundet i den syriske provins Deir al-Zor i et område, som indtil for nylig blev kontrolleret af Islamisk Stat. De dræbte, hvoraf mange er kvinder, menes at være yazidier, som islamisterne havde gjort til deres slaver.

Massegraven er blevet afdækket af de amerikansk støttede Syriens Demokratiske Styrker (SDF).

- De blev slagtet, siger SDF-kommandanten Adnan Afrin.

Afrin siger, at de dræbte blev fundet uden for landsbyen Baghouz. Deres identitet er ikke klarlagt.

Ifølge Afrin lykkedes det for hans styrker at befri 24 medlemmer af Syriens Demokratiske Styrker, da civile blev evakueret fra området.

SDF siger, at de fleste af ofrene er blevet dræbt ved halshugning.

Tusindvis af medlemmer af den religiøse sekt fra Irak blev tvunget til at være sexslaver for jihadisterne i Islamisk Stat, da de i 2014 erobrede store dele af Irak.

Gruppen angreb adskillige landsbyer i Sinjar-provinsen i det nordlige Irak og dræbte tusindvis af medlemmer af yazidi-mindretallet. Tusindvis af andre blev bortført.

Siden 2014 er der fundet et halvt hundrede massegrave i det nordlige Irak med de jordiske rester af yazidier.

FN har betegnet Islamisk Stats massakre på yazidier som et folkedrab.

Kurdiskledede militsfolk er ved at gøre klar til et sidste angreb mod jihadister fra Islamisk Stat i det østlige Syrien.

/ritzau/