Prøv avisen

Ammunitionsfirma vil skræmme islamister med svinefedt-indsmurte patroner

Sådan ser de ud - patronerne med svinefedt i malingen, som fremstilles i USA. Foto fra firmaets Facebook-side. -

Amerikansk firma fremstiller ammunition med svinefedt

Fred gennem svin. Sådan lyder sloganet for firmaet South Fork Industries seneste produkt, Jihawg Ammo.

Den lille virksomhed fra Idaho, USA, fremstiller patroner, hvor malingen på patronerne blandes med svinefedt.

Det gør patronerne harem, urene ifølge muslimsk tradition, argumenterer South Fork Industries og understreger: Det er hele ideen bag produktet.

Firmaet kalder i en pressemeddelelse patronerne for et fredeligt og naturligt afskrækkende middel mod radikal islamisme og fortsætter med at forklare, at man ifølge islam bliver uren, hvis man kommer i kontakt med svin og skal igennem et renselsesritual. Men det kan man selvsagt ikke nå, hvis man bliver dræbt af et skud med svin.

Med Jihawgs ammunition nøjes du ikke med at dræbe en islamistisk terrorist, du sender ham samtidig lige lukt i helvede. Det burde give vordende martyrer noget at tænke over, før de går til angreb. Hvis det nogensinde bliver nødvendigt at forsvare dig selv og dem omkring dig, virker vores ammunition på to niveauer," skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: 10 kunstværker på kant med etikken

Virksomheden har meddelt, at den ikke vil kommentere yderligere. Men på Facebook lægges løbende billeder og kommentarer ud om det specielle produkt, og de har i skrivende stund fået omkring 5700 synes godt om-tilkendegivelser. De får kommentarer som Det er på tide, at nogen slår tilbage på den her måde, Endelig går nogen ind i spillet på deres præmisser godt spillet og Vil I lave en variant med bacon-lugt?

Men ideen er baseret på en fejlslagen forståelse af Koranen, pointerer Shannon Dunn, lektor i religiøse studier ved Gonzaga University, over for Huffington Post:

I Koranen er der ikke straf for at komme i kontakt med svinekød," siger hun og peger på vers, der forbyder indtagelse af svinekød og ådsler, der minder om de jødiske spiseregler.

Hun vurderer, at ingen muslimer ifølge islam vil blive udelukket fra himlen for at spise eller blive ramt af svinekød især ikke, hvis det sker ubevidst.