Anas opfordrede svenske børn til jihad. Nu kalder han islamismen for en cancer

I to årtier var Anas Khalifa en af Sveriges mest indflydelsesrige prædikanter, men nu hævder den 38-årige svensk-egypter, at han har lagt islamismen bag sig. Hvorfor?

”Anas, du kommer til at repræsentere islam i Sverige. Det er din opgave nu,” lød beskeden fra imamen til den bare 16-årige svensk-egypter Anas Khalifa. I to årtier var han en fremtrædende del af Sveriges radikale islamistiske miljø. I dag har han brudt med fundamentalismen. 
– Foto: Johan Varning Bendtsen.
”Anas, du kommer til at repræsentere islam i Sverige. Det er din opgave nu,” lød beskeden fra imamen til den bare 16-årige svensk-egypter Anas Khalifa. I to årtier var han en fremtrædende del af Sveriges radikale islamistiske miljø. I dag har han brudt med fundamentalismen. – Foto: Johan Varning Bendtsen. Foto: Johan Varning Bendtsen

Her kan du høre Kristeligt Dagblads Podcast, hvor journalist Johan Varning Bendtsen har været i Gøteborg og tale med ex-salifist Anas Khalifa om, hvordan han som ung blev radikaliseret, men nu har vendt ryggen til islamismen.