Prøv avisen

Andenpilot kaprer passagerfly og søger asyl i Schweiz

Andenpilot kaprer passagerfly og søger asyl i Schweiz.Police evacuate passengers on February 17, 2014 from the Ethiopian Airlines flight en route to Rome, which was on hijacked and forced to land in Geneva, where the hijacker has been arrested, Foto: Richard Juilliart /

Pilot fra Ethiopian Airlines følte sig truet i sit hjemland og ville til Schweiz

Det var andenpiloten, der mandag morgen kaprede et fly fra Ethiopian Airlines og landede det i den schweiziske by Geneve. Han har overgivet sig til politiet og anmodet om asyl.

Det oplyser schweizisk politi.

På et pressemøde fortæller politiet, at andenpiloten tog kontrol over flyet, da kaptajnen på et tidspunkt skulle på toilettet.

Andenpiloten var ubevæbnet, og passagerernes sikkerhed var på intet tidspunkt i fare.

- Han sagde, at han følte sig truet i sit land, og at han ønskede at søge asyl i Schweiz, siger en talsmand for Geneves lufthavn ifølge nyhedsbureauet AFP.

Flyet landede i Geneve kort efter klokken 06.00. Knap to timer senere kunne politiet melde, at situationen var under kontrol.

- Flykaprer anholdt, situationen under kontrol, ingen tilskadekomne, skrev politiet i en meddelelse.

Passagerflyet var på vej fra den etiopiske hovedstad, Addis Abeba, til Rom.

En talsmand for den etiopiske regering fortalte, at flyet havde foretaget en mellemlanding i Sudans hovedstad, Khartoum.

Airlinereporter.com skrev, at flyet sendte et nødsignal om at være blevet kapret, da det ved totiden natten til mandag befandt sig over Sudan.