Prøv avisen

Atom-agentur: Mange er kvæstet på atomkraftværk

Det Internationale Atomenergiagentur (IAEA) oplyser, at mindst 20 personer har pådraget sig skader som følge af stråling eller eksplosioner på det jordskælvsramte atomkraftværk Fukushima i Japan. Foto: Scanpix. Foto: TEPCO/HANDOUT

Mindst 20 personer er skadet som følge af stråling eller eksplosioner på atomkraftværk i Japan, oplyser IAEA

Det Internationale Atomenergiagentur (IAEA) oplyser, at mindst 20 personer har pådraget sig skader som følge af stråling eller eksplosioner på det jordskælvsramte atomkraftværk Fukushima i Japan.

- Flere reaktorarbejdere har været udsat for stråling, skriver agenturet i en pressemeddelelse.

IAEA oplyser desuden, at to personer er meldt savnet, mens 17 andre er blevet kvæstet i en række eksplosioner i flere af atomkraftværkets reaktorer.

Agenturet understreger, at oplysningerne om de tilskadekomne er baseret på officielle informationer fra de japanske myndigheder, som blev modtaget 16. marts.

Samtidig rapporterer den norske tv-station TV2, at fem medarbejdere på værket skulle være omkommet. Det er dog ikke officielt bekræftet.

- Det var under redningsarbejdet, at fem mistede livet, siger en af tv-stationens reportere fra Japan.

Også Greenpeace i Japan siger til norsk tv, at organisationen har modtaget ubekræftede oplysninger om, at flere personer skulle være omkommet i forbindelse med arbejdet på atomanlægget.