Prøv avisen

Avis: Spidskandidat omtaler Merkel-regering som ”svin” i racistisk mail

Alice Weidel. Foto: Michael Sohn/AP/ritzau

Det højrenationale Alternativ for Tysklands spidskandidat, Alice Weidel, møder kritik efter læk af en kontroversiel mail. Sagen både styrker og svækker partiet to uger inden det tyske valg, siger forskere

Spidskandidaten Alice Weidel fra det indvandringskritiske Alternativ for Tyskland er hidtil blevet fremstillet som repræsentant for den mere moderate fløj i partiet, der for første gang står til at komme i Forbundsdagen efter det tyske valg den 24. september.

Men en lækket e-mail, som angiveligt har spidskandidaten som afsender, og som i søndags blev offentliggjort i en artikel i avisen Welt am Sonntag, har rokket gevaldigt ved det billede.

I mailen beskriver Alice Weidel ifølge avisen den kristeligt demokratiske forbundskansler, Angela Merkels, regering som ”svin”, der er ansvarlige for, at tysk kultur ødelægges af indvandring.

”Grunden til, at vi oversvømmes af kulturfremmede folk såsom arabere, sintier og romaer, er den systematiske ødelæggelse af civilsamfundet som en mulig modvægt til de forfatningsmæssige fjender, vi regeres af,” står der i mailen, som er dateret den 24. februar 2013.

Dengang blev den uddannede økonom og erhvervsrådgiver Weidel politisk aktiv i et parti, der kaldte sig Wahlalternative 2013, en forløber til AfD, der blev dannet samme år som oprindelig primært eurokritisk parti.

Videre hedder det om regeringen, at ”disse svin er intet andet end marionetter for Anden Verdenskrigs sejrherrer og har til opgave at holde det tyske folk nede i antal ved at fremkalde molekylær borgerkrig i bycentrene ved hjælp af udenlandsk infiltration”.

Den, der skriver sådanne ting, bør ikke vælges til et demokratisk parlament

Andreas Petzold