Begravelsen af kendt palæstinensisk journalist endte i kaos

Drabet på den erfarne palæstinensiske journalist Shireen Abu Akleh er forvandlet til politisk propaganda. En udvikling, hun næppe selv ville have bifaldet, havde hun været i live

Under begravelsesoptoget i Østjerusalem fredag eftermiddag kom det til voldsomme sammenstød mellem palæstinensere og det israelske politi. Palæstinensere hev israelske flag ned langs vejen og politiofficererne stormede optoget så selv kisten med Shireen Abu Akrehs lig på et tidspunkt var ved at blive tabt på jorden.
Under begravelsesoptoget i Østjerusalem fredag eftermiddag kom det til voldsomme sammenstød mellem palæstinensere og det israelske politi. Palæstinensere hev israelske flag ned langs vejen og politiofficererne stormede optoget så selv kisten med Shireen Abu Akrehs lig på et tidspunkt var ved at blive tabt på jorden. Foto: Ronaldo Schemidt/AFP/Ritzau Scanpix.

Tidligt onsdag morgen dræbte en enkelt kugle affyret fra et automatgevær en af de personer, der har dækket Israel-Palæstina-konflikten mest intenst. Den 51-årige kristne palæstinensiske journalist Shireen Abu Akleh døde på stedet, da kuglen ramte hende ved øret, mens hun dækkede sammenstød for tv-stationen al-Jazeera i flygtningelejren i Jenin på Vestbredden. 

Og siden det øjeblik har den mangeårige konflikt mellem Israel og palæstinenserne igen vist en af sine mange grimme sider. For drabet på den erfarne, sobre og vellidte journalist giver anledning til gensidige beskyldninger og forsøg på politisk vinding, samtidig med, at hændelsen også fremstiller israelernes - og palæstinensernes - manglende vilje og evne til at samarbejde. Også når det gælder en kendt person, der har brugt størstedelen af sit liv på at forklare, analysere og fortælle om den vedvarende konflikt. Under begravelsesoptoget i Østjerusalem fredag eftermiddag kom det til voldsomme sammenstød mellem palæstinensere og det israelske politi. Palæstinensere hev israelske flag ned langs vejen og politiofficererne stormede optoget så selv kisten med Shireen Abu Akrehs lig på et tidspunkt var ved at blive tabt på jorden.